PREDIVNA GESTA Curica s Banovine cijeli dan tražila gimnazijalku Ivonu iz Daruvara samo da joj kaže: ‘Hvala…’

Ivona Kollert i njezine dvije sestre poslale su tri poklon paketa za djevojčice s Banovine. Jedan od tih paketa završio je u rukama 11-godišnje djevojčice koja joj se htjela zahvaliti na daru i poruci koju je napisala.

“Zovem se Ivona, živim u Daruvaru i maturantica sam u našoj općoj Gimnaziji. Nadam se da ste ti i tvoji dobro i da će ti ovaj paket barem malo uljepšati dan…”, pisalo je u poruci koju je daruvarska gimnazijalka Ivona Kollert prije nekoliko dana stavila u kutiju s darom za neku djevojčicu na potresom pogođenim područjima.

Ivona, naravno, nije znala kod koga će završiti njezin dar tako da se jako iznenadila kada joj u nedjelju mobitel nije prestajao zvoniti.

Svi su joj htjeli javiti da je traži djevojčica s Banije koja je dobila njezin dar i poruku, a zvala ju je čak i ravnateljica daruvarske Gimnazije, Romana Herout. Djevojčica joj se, naime, samo htjela zahvaliti i reći koliko joj znači njezin dar i poruka.

ivana-daruvar.jpg

Poruka koju je Ivona poslala nepoznatoj prijateljici na potresom pogođenom području / Foto: Privatni album

Naime, nakon što je na Facebook stranici udruge Jedni za druge Općina Sirač osvanula poruka da se hitno traži djevojka po imenu Ivona kojoj se želi zahvaliti obitelj koja je bila njezin poklon paket, Ivona Kollert postala je najtraženija osoba u Daruvaru.

– Iako smo bili svjesni što radimo kada smo se uključili u akciju “Djeca djeci” koju je organizirala Andy, ipak nas je ganulo kada je nazvala majka te 11-godišnje djevojčice da se zahvali mojoj Ivoni.

Ovo je bila sjajna akcija jer su djeca u nju direktno bila uključena i mislim da ih od malih nogu trebamo učiti empatiji. Drago mi je što i u ovako teškim vremenima, ljudskost ipak nekako ispliva na površinu – rekla je Ivonina majka Željka za Mojportal.

ivana-daruvar-1.jpg

Ovo su darovi sestara Kollert/Foto: Privatni album

Kada je Ivona slagala paket za nepoznatu prijateljicu s Banije, pitala je svoju majku što da u njega stavi. Majka joj je samo rekla: “Stavi ono što bi i sama voljela od nekoga dobiti”.

Tako se u poklon paketu našlo slatkiša, higijenskih potrepština, ukrasa za kosu i ostalih sitnica koje je Ivona s posebnom pažnjom slagala u ukrasnu kutiju.

– Prvo me iznenadilo, ali onda sam shvatila da koliko god je tim ljudima drago što od nekoga dobiju pomoć, puno više im znači kada se nekome za tu pomoć mogu zahvaliti. Razgovarala sam s majkom svoje nove 11-godišnje prijateljice jer je njoj bilo malo neugodno.

Žena se zahvalila i rekla da joj je kćer presretna i da su joj darovi jako lijepi – kaže Ivona Kollert koja će za tri dana napuniti 18 godina.

Izvor: Mojportal.hr

Označeno u