PREDIVNO! Župa u Zagrebu kreće u blagoslov župe s Presvetim Oltarskim Sakramentom

Svjedočimo vremenu kada Duh Sveti oživljava Crkvu i vodi u njezinu povijesnom poslanju.

Zadnjih dana svjedočili smo tome kako je Katolička Crkva iz zemalja najpogođenijih korona virusom uz svoj narod u ovim kriznim vremenima; u avionima lete s Presvetim te iz njih blagoslivljaju škropeći područja svetom vodom, vidjeli smo svećenike kako slave mise na krovovima, procesije na ulicama i pričešćivanje na kućnim vratima, a sada nam jedna takva vijest stiže iz Hrvatske. Župa Uzvišenja Svetog Križa u Zagrebu najavila je da će u nedjelju, u 16 sati, krenuti u blagoslov župe s Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Objavu s Facebooka prenosimo u cijelosti:

“BLAGOSLOV ŽUPE S PRESVETIM SAKRAMENTOM

Draga braćo i sestre, odlučili smo u našem samostanu proći našom župom noseći Presveti Oltarski Sakrament. Kako je nemoguće obići sve u jednom danu, ići ćemo kroz više dana po pojedinim ulicama.

Uvijek ćemo vas uz večernju misu obavijestiti koja je ulica sutradan na redu.

Tako ćemo sutra u 16 sati krenuti Alejom pomoraca, od prvog nebodera, pa do kraja ulice. Molimo vas da ovu obavijest proširite svojim susjedima koji žele sudjelovati. Ako ste u mogućnosti zapalite na svojim balkonima ili prozorima svijeću i kad vidite da se približavamo vašoj zgradi, iziđite na balkon ili otvorite prozor, kako biste primili blagoslov s Presvetim.

Podsjećamo da sutra možete pratiti svetu misu u 11 te u 18:30, kao i križni put u 18 sati na našem YouTube kanalu. Za vjernike privržene tradicionalnom obredu, služit će se tradicionalna latinska misa u 9 sati.

SVE VAS VOLIMO, GRLIMO, ZA VAS MOLIMO.

Vaši fratri i sestre!”

Označeno u