PRIDRUŽITE SE U Dubrovniku prva molitva u prijenosu na internetu za zaštitu od virusa

U dubrovačkoj katedrali Gospe Velike ispred oltara Gospe od Porata u ponedjeljak 16. ožujka održana je prva večernja molitva, u situaciji brojnih poduzetih mjera pa i preporuka vjernicima da ne dolaze na liturgiju, a sve radi usporavanja širenja pandemije COVID-19 u Hrvatskoj i zaštite osoba od zaraze virusom.

Molitvu su predvodili generalni vikar Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić i katedralni župnik don Marin Lučić, a prenošena je uživo putem mrežnih stranica Dubrovačke biskupije, kao i na društvenim mrežama kako bi joj se mogli pridružiti svi koji su željeli dijeleći tako zajedništvo u molitvi.

Molitvena nakana bila je „za sve nas, za našu domovinu, Crkvu, sav svijet, osobito oboljele od ove zaraze, zdravstvene radnike i sve odgovorne“.

U molitvi pred slikom Gospe od Porata molila se žalosna krunica, s uvodnim razmatranjima za svako otajstvo, molitva Zdravo Kraljice te Posvetna molitva Majci Crkve.

Prigodne korizmene pjesma pjevala je voditeljica katedralnih zborova profesorica Maja Marušić.

Dubrovački puk se već stoljećima u velikim nevoljama, ali i u vremenima mira i blagostanja obraća u molitvi Gospi koju u katedrali časti kao Gospu od Porata i čiju zavjetnu sliku nosi u procesiji na svetkovinu Uznesenja Marijina.

Okupljanjem na ovaj nov način u zajedničkoj molitvi oko nebeske Majke nastavljen je povijesni slijed utjecanja Mariji u nevoljama i još jednom ispovjeđena vjera u njezin zagovor.

Večernja molitva s prijenosom uživo nastavlja se svake večeri u 20 sati.

Označeno u