PROČITAJTE emotivnu poruku sestre poginulog VUKOVARSKOG HEROJA koja je ganula izbornika Zlatka Dalića i sve hrvatske reprezentativce

duboko dirnuta Vašim riječima...da pobjedu hrvatske reprezentacije posvečujete hrvatskim braniteljima , hrvatskim sitnim malim ljudima .."koji se bore,muče i preživljavaju."....želim Vam u ovom iznimnom trenutku, kad se suočavate s mnoštvom silnica...

Objavljujemo originalnu emotivnu SMS poruku upućenu hrvatskom izborniku Zlatku Daliću dan prije utakmice s Argentinom, na koju ni izbornik ni cijela naša reprezentacija nisu ostali ravnodušni…

Poštovani i uvaženi gos Daliću,

duboko dirnuta Vašim riječima…
da pobjedu hrvatske reprezentacije posvečujete hrvatskim braniteljima , hrvatskim sitnim malim ljudima ..”koji se bore,muče i preživljavaju.”….želim Vam u ovom iznimnom trenutku, kad se suočavate s mnoštvom silnica , koji ne žele dobro i uspjeh ni Vama , ni hrvatskoj reprezentaciji,a u konačnosti ni Hrvatskoj i hrvatskom narodu,poručiti da promičete dušu i osječaje običnog malog hrvarskog čovjeka, onoga koji je uz Božiju pomoč stvorio i nosio opstojnost Domovine, i koji prepoznaje dubinu Vaših riječi i ukupnog djelovanja!!!!!!!

Stoga ,..nemojte klonuti…( sursum corda )!!!!!!!!
Riječi – Bože pomozi !!!!!!…..kako bi rekao Chesterton. neka budu i moje i Vaśe umiječe riječi!!!!!!!!!!!
Neka Vam Gospodin Isus uistinu bude okrjepa , vodstvo i nadahnuće!!!!!
Rajka Đerek Mikulič
sestra hrvatskog i Vukovarskog heroja..sina jedinca , majke udovice koji je ostavio mramornu Esplanadu i urbane kukavice..(.kao intelektualac)…. se vinuo iznad svojih mogučnost , s krunicom oko vrata odletio u paka Vukovara, i dao život za Hrvatsku??Velimira Đereka Sokola!!!!!!!
Još jednom pozz našim dečkima i Vama od ♥ Od Hrvatske sokolice..koja bi tako rado bila tamo…ali…mi smo mali ljudi…mi vas srcem bodrimo ispred ekrana!!!!!
Suze mi idu!!!!!
????

Napisala je ovu emotivnu SMS poruku hrvatskom izborniku Zlatku Daliću sestra Vukovarskog heroja Velimira Đereka-Sokola, koja je za Braniteljski portal rekla; Kao sestra sam osjećala nešto ružno, govorila sam svom bratu koji je imao sve, da ne ide, da dobro razmisli, imala sam predosjećaj da će poginuti, ali ni moji vapaji ni suze nisu pomogli, otišao je u Vukovar, kaže Rajka.
Samo mi je rekao, sestro ja idem, jer Vukovar se ne brani tu u Zagrebu ni u mramornoj Esplanadi niti na urbanim kavicama, brani se oružjem, jedino i isključivo na hrvatskoj granici i ja idem, rekao je poginuli Vukovarski heroj Domovinskog rata Velimir Đerek- Sokol.
Kroz suze je dodala kako je njen brat Velimir bio omiljen u svom mjestu, te kako su ga svi voljeli.
Prisjetimo se-Velimir Đerek – Sokol rođen je 14. kolovoza 1965. Bio je zapovjednik i junak obrane grada Vukovara. Promaknut je u čin pukovnika HV – a, odlikovan je Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, Spomenicom Domovinskog rata te Ordenom Bana Jelačića.

Pokopan je uz sve vojne počasti u rodnim Vinjanima 23. svibnja 1998., nakon ekshumacije i identifikacije s Novog groblja u Vukovaru.

Velimir Đerek – Sokol bio je zapovjednik 1. bojne 204. vukovarske brigade. Poginuo je 12.10.1991 na Sajmištu.

andelic.jpg


Ivan Anđelić-Doktor-uz spomen obilježje svom suborcu i heroju obraneVukovara Velimiru Đereku-Sokolu

Jedan od legendi vukovara i ratna veličina, Ivan Anđelić – Doktor za Velimira Đereka -Sokola kaže;

„12.10.1991. godine u večernjim satima poginuo je Vukovarski heroj Velimir Đerek Sokol. Neustrašiv heroj… U sve bitke išli smo skupa i branili najtežu bojišnicu Sajmišta. Izgubivši takvog ratnika, kao da sam izgubio rođenog brata. Odnio sam ga mrtvog i ostavio dokumente po kojima je i evidentiran. Njegova majka Zorka me je smatrala svojim drugim sinom. Izgubili smo velikog čovjeka, heroja kojeg mi, njegovi suborci, nikad nećemo zaboravit. Neka mu je laka Hrvatska zemlja koju je toliko ljubio”, prisjetio se Doktor svog suborca Sokola …