PROSVJED U ZAGREBU Mještani Resnika ne daju da se ukloni 115 godina staro raspelo

Raspelo na svom mjestu stoji već 115 godina, a stanovnici navode kako ne postoji potrebna dokumentacija koja bi dozvolila micanje raspela.

U ponedjeljak ujutro okupio se određen broj stanovnika zagrebačkog naselja Resnik. Razlog okupljanja bio je sprječavanje uklanjanja raspela. Naime, na mjestu raspela planirala je izgradnja kružnog toka.

Raspelo na svom mjestu stoji već 115 godina, a stanovnici navode kako ne postoji potrebna dokumentacija koja bi dozvolila micanje raspela. Navode kako je lokacija u vlasništvu Crkve.

“Jutros smo obustavili radove jer nemaju potrebnu dokumentaciju. Zemlja je u vlasništvu Crkve i svećenik je također došao na prosvjed. Raspelo bi se trebalo pomaknuti na mjesto ispred pekare, što je potpuno neprihvatljivo”, kazala je za Večernji.hr predsjednica mjesnog odbora Resnički gaj Nevenka Habric.

Jedna od prosvjednica za Jutarnji List navela je: “Rekli su da im je župnik Marijan Piskač dao dopuštenje, ali on kaže da to nije istina. Župnik ne bi dao da se raspelo makne ni kada bi ga tukli”.

O tome kako će se na navedenom mjestu izgraditi kružni tok raspravlja se već osam godina, a i ranije su građani bili protiv ove ideje. Mještani navode kako je raspelo na istome mjestu od 1906. godine, i to prije njego su ceste izgrađene oko njega.

Označeno u