PRVA SUBOTA: MOLITVA POD PRIJETNJAMA

I ove prve subote u mjesecu, 6. siječnja 2024. u trinaest hrvatskih gradova: Bjelovar, Zagreb, Karlovac, Split, Vinkovci, Slavonski Brod, Osijek, Trogir, Šibenik, Zadar, Virovitica, Dubrovnik i po prvi put u Rijeci, okupili su se katolički muževi na javnu molitvu krunice. Svako mjesto ima nekog svog pokretača i neke svoje nakane. 

Zajedničko im je da su svi vođeni Gospom, da osjećaju njezin snažan poziv na molitvu krunice za osobno obraćenje i obraćenje hrvatskog naroda.

U Splitu molitvu organiziraju 'Marijini ratnici' (Wojownicyi Maryi) i oni isključivo mole na Gospine nakane. U Zagrebu i većini drugih gradova organizacija molitve je povezana s pokretom „Vitezova Bezgrešnog Srca Marijina”. Njihove molitvene nakane su nešto konkretnije. Mogle bi se sažeti u ove ciljeve: za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova, kao i za prestanak pobačaja, uz to, za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda.

Svaki normalan čovjek trebao bi i sam težiti zaštiti ljudskog života, dostojanstvu ženske i muške osobe, poboljšanju života preko rasta u krepostima i vrednotama te molitvi za mir. Stoga doista iznenađuje količina otpora, mržnje i netolerancije koju ova molitva svaki puta izazove.

Ovoga puta moliteljima iz Splita upućene su i prave nasilne prijetnje (stanoviti D. B. Z. iz Splita se obrušio na molitelje na splitskom Peristilu, a svoje je reakcije ispisao tijekom prijenosa molitve uživo preko društvenih mreža. Prva mu je reakcija bila: "Vidim li vas tu i tuda još koji put, poslat ću žandarmerijsku konjicu da vas sasiječe sabljama." Malo potom dodao je: "Odiozno i odbojno", a da ne bi bilo zabune, ponovio je još jednom: "Glava vam i služi samo da bi je se odsjeklo." - piše slobodnadalmacija.hr

Zagrebu se molitelje već tradicionalno ometa jakim bubnjanjem, transparentima i prosvjedima.

Ometani puštanjem zvukova kukurikanja, alarma, uspavanki i u završnici pjesme Leta 3 "Riječke p...." bili su i molitelji iz Rijeke koji su se hrabro po prvi puta okupili na trgu ispred katedrale svetog Vida unatoč jakoj kiši. Bili su praćeni policijskim snagama, a na samom početku došlo je i do naguravanja između fotoreportera i jednog molitelja. No, iz Policijske uprave primorsko-goranske potvrdili su kako uhićenja nije bilo, kao što nisu ni utvrđeni elementi prekršaja.

Sjetimo se nedavno objavljenog članka o mjerenjima duhovne energije na molitvenim mjestima u Međugorju i za vrijeme Gospina ukazanja koje je izveo poljsko/američki znanstvenik Boguslaw Lipinski 1985. godine u Međugorju. On je otkrio veliko elektromagnetsko zračenje, odnosno 'produhovljenu energetsku usmjerenost' koju izazivaju ponavljajuće riječi molitve. Ova energija obnavlja tijela i čak štiti od nuklearnog razaranja kako je dokazalo osam isusovaca koji su moleći krunicu preživjeli radioaktivno zračenje u Hirošimi.

Jedino ako vjerujemo u snagu molitve, a posebno molitve krunice koja čudesno nadilazi sve prirodne zakone i širi produhovljenu energiju koja obnavlja i štiti sve stvoreno, možemo razumjeti zašto su tako veliki otpori ovoj molitvi, zašto ju pokušavaju nadjačati i razbiti vikanjem i bubnjanjem i tko stoji iza ovog razbijanja energije koju stvara molitva. Onaj koji mrzi život i svaki blagoslov.

Baš zato je tako važno ustrajati i pojačati molitvu, a molitelje podržati molitvom i žrtvama, jer će se samo preko molitve još više razlučivati djela tame od dijela svjetla.

medjugorje-info.com

Označeno u