Sestre iz Đakova pozivaju na zajedničku devetnicu!

Milosrdne sestre sv. Križa, pripremile su video devetnicu koju će objavljivati svaki dan, počevši od 21. srpnja 2020., na svom Instagram profilu.

Tijekom krize uslijed pandemije izazvane širenjem Corona virusa, a koja je pogodila i zajednicu Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu, sestre su izrazile želju za još prisnijim zajedništvom u zajedničkoj molitvi s čitavom Crkvom, a posebno vjernicima u Hrvatskoj.

Potaknute nadolazećim spomendanom bl. s. Zdenki Schelingevoj, djevici i mučenici, blaženici Milosrdnih sestara sv. Križa, pripremile su video devetnicu koju će objavljivati svaki dan, počevši od 21. srpnja 2020., na svom Instagram profilu.

- Budite zajedno s nama u molitvi svaki dan slušajući duhovne zapise bl.s.Zdenke i moleći od Gospodina zagovor za blagoslov u obitelji, za strpljivost u trpljenjima, za snagu vjere, za bolesne i stare, za Crkvu i svijet, na neku posebnu nakanu koju nosite u svome srcu. Mi, Milosrdne sestre Sv. Križa, na poseban način u ovoj devetnici molimo za sve one koji su nam duhovno i materijalno blizu u ovim trenutcima te za nova duhovna zvanja u čitavoj Crkvi - ističu zahvalne sestre u nadi da će im se u molitvi pridružiti što veći broj vjernika.

Uvod u devetnicu bl.s. Zdenki

Po ovom smo upoznali Ljubav:

On je za nas položio život svoj.
I mi smo dužni živote položiti za braću. (1 Iv 3,16)

Dragi prijatelji,

ove riječi iz prve Ivanove poslanice uvode nas u devetnicu blaženoj s. Zdenki Schelingevoj, Milosrdnoj sestri Sv. Križa, čiji spomen slavimo 30. srpnja. Blažena s. Zdenka upoznala je Ljubav – Isusa Krista koji je za nas položio život svoj. Ona je učinila to isto, položila je svoj život za braću, za svećenike koji su bili žrtve komunističkog režima. Od svojeg uhićenja pa sve do posljednjih trenutaka zemaljskoga života podnosila je sva trpljenja s junačkom strpljivošću, sa svjesnom spremnošću da umre za Boga i dobrobit Crkve, a isto tako bez ikakve mržnje prema onima koji su je vrijeđali. Pretučena gotovo na smrt rekla je: 'Oproštenje je ono najveće u životu.'

Laudato.hr

Označeno u