Sisak: Djevojčica Sara zasvirala violončelo i prekinula tišinu nakon potresa

Državna prvakinja Sara Kolar zasvirala je violončelo ispred svoje ruševne Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku. Njezina škola je nakon razornog potresa dobila crvenu naljepnicu.

Djevojčica Sara, kao i ostali polaznici škole, više nema gdje svirati. Za ovu glazbenu školu u Sisku pokrenuta je akcija.

Sara Kolar ide u četvrti razred Glazbene škole u Sisku u koju više ne može ući.

- Ta zgrada za mene je bila kao drugi dom. I baš zato sam odlučila zasvirati ispred nje jer ne želim da u našem gradu glazba utihne - rekla je Sara u videu koji se širi društvenim mrežama.

Siščanin Ivica Rakić na svom Facebook profilu uz objavljene fotografije Sare kako svira, napisao je i poruku 'da ti srce pukne od žalosti'.

Glazbena škola Frana Lhotke je utemeljena 1948. godine, a za njezinu obnovu pokrenuta je i akcija.

Do potresa školu je pohađalo 368 učenika. Rad je organiziran u 6 odjela: klavirski, žičani, teorijski, gudački, puhački odjel, odjel za solo pjevanje i harmoniku.

Instrumenti koji se mogu učiti u ovoj glazbenoj školi su: klavir, gitara, tambure, violina, violončelo, solo pjevanje, harmonika, flauta, truba, klarinet, saksofon, rog i trombon dok se u srednjoj školi može upisati i teorijski smjer. U područnom odjelu u Petrinji se mogu učiti klavir, gitara, saksofon, klarinet, truba, trombon i rog.

Aktivno djeluju 2 orkestra – puhački i tamburaški i 3 zbora – predškolski, osnovnoškolski i srednjoškolski.

Označeno u