Sretno, Mila! Rončevići lete za Philadelphiju

Mila Rončević zajedno sa svojim roditeljima putuje danas ujutro u Philadelphiju.

Rezultat je to dogovora koji su kasno sinoć postigli njeni roditelji Marin Rončević i Sanja Matijević Rončević s dječjom bolnicom u Philadelphiji.U ranim jutarnjim satima Mila je, uz pratnju roditelja, napustila Dječju bolnicu Kantrida u Rijeci i krenula prema Zračnoj luci Franjo Tuđman. Nešto iza 8 sati Rončevići su stigli u Zagreb. Dočekao ih je pljesak prisutnih, piše Dnevnik.hr.

Avion za Frankfurt sa zagrebačke zračne luke polijeće u 9:05, a iz Frankfurta lete za Philadelphiju u 13:10.

Nakon mukotrpnih pregovora koji su se protegli do nešto iza 23 sata u ponedjeljak postignut je dogovor sa Children's Hospital of Philadelphija i Mila i njeni roditelji kreću već danas ujutro na put.

Marin Rončević, Milin otac, potvrdio nam je kasno sinoć da je dogovor postignut i da im bolnica jamči da će, ukoliko ne budu mogli liječiti njihovo dijete tamo, Mila biti premještena u neki od svjetskih centara koji provode eksperimentalno liječenje.

Plan liječenja koji im je prvotno ponuđen uključivao je kemoterapiju i transplataciju, no roditelji su inzistirali i na svojevrsnom planu B ukoliko ta metoda ne bude uspješna, što je u konačnici i dogovoreno, piše Dnevnik.hr, prenosi laudato.hr.