Što su Hrvati najviše 'googlali' u 2020. godini? 'Koronavirus', 'kruh' ali i 'kako se moli krunica'

Na tražilici Google Hrvati su najviše upisivali 'koronavirus', tražili su i kako se priprema domaći kruh, 'kako napraviti kvasac', 'kako napraviti sredstvo za dezinfekciju' i 'kako do e-propusnice'.

Među prvih šest najtraženijih 'kako' zanimljivo je vidjeti i pretraživanje pojma: 'kako se moli krunica', piše Laudato.

Listu najtraženijih pojmova i uvid u najpopularnije trendove Google je donio temeljem pretraživanja u Hrvatskoj tijekom 2020. koja će, kažu u tom poduzeću, ostati zapamćena po koronavirusu koji je utjecao na sve aspekte društvenog života i poslovanja.

No, tijekom pandemije i potpunog zatvaranja mnogi su se okušali i u pečenju domaćeg kruha, pa su u Google tražilici 'kako napraviti kvasac' i 'kako ispeći kruh' zauzimali visoko mjesto.

Aplikacija 'ePropusnice', koja je omogućavala kretanje za vrijeme potpunog zatvaranja, po količini pretraživanja u Hrvatskoj našla se ispred popularne aplikacije za videokomunikaciju, 'Zoom'.

Među najpretraživanijim pojmovima bile su i razne platforme za 'učenje na daljinu', objavio je Google, koji ove godine obilježava 20. godišnjicu predstavljanja najtraženijih pojmova u više od 70 svjetskih zemalja.

Među događajima koje su Hrvati pretraživali, visoko se na listi našao i potres koji je u ožujku pogodio grad Zagreb.

Google u svakoj kategoriji objavljuje po deset najtraženijih pojmova.

Što su sve Hrvati pretraživali, možete pogledati na poveznici.

Označeno u