Trči, fra Ivane, trči: Bivši roker danas je najbrži fratar svijeta...

Fra Ivan Malić otrčao je 1500 metara na prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore za tri minute, 59 sekundi i 68 stotinki. U mladosti je bio pjevač u rock bendu koji je osnovao, a potom se okrenuo Bogu.

U srednjoj školi sam osnovao rock band, bio sam glavni pjevač. Nisam mario za Crkvu i Boga. No shvatio da to više tako ne ide. Počeo sam ići na misu i preporodio sam se, osjetio sam da me Bog zove, rekao je fra Ivan Malić, prvak Hrvatske na 1500 metara.
Fra Ivan član je Hercegovačke franjevačke provincije, 1500 metara na prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore otrčao je za tri minute, 59 sekundi i 68 stotinki.

Već je bio prvak Hrvatske u ovoj disciplini, svrstali su ga među pet najboljih mladih atletičara Europe, pred njim je bila velika sportska karijera, ali umjesto atletskog dresa, Ivan je navukao franjevački habit.

Rodio se u Kongori kraj Tomislavgrada, prvo je od troje djece, a rano djetinjstvo i odgoj usmjerili su ga prema Božjem pozivu. Prije ovog zlata nije trenirao dvije godine, a spremao se tek mjesec dana.

Prije dva mjeseca položio je zavjet vjernosti franjevačkom redu.

- Ponosan na svoje roditelje jer su me odgojili u pravom kršćanskom duhu, a posebno na svoju baku Ružu. Božji poziv pratio me i kroz djetinjstvo. U sobi sam napravio sam malu crkvicu u kojoj sam se igrao i govorio misu. Bilo je tu i krštenja. Mala sestra je imala lutku koju smo krstili, a hostiju su nam mijenjali kolačići - rekao je fra Ivan, koji se preselio u Veliku Goricu kad je bio šesti razred.

- Kasnije sam se opustio, počeo sam izlaziti u noćne klubove. Žao mi je jer sam živio u grijehu. No preporodio sam se. Iz dana u dan, tjedna u tjedan, počeo sam osjećati Gospodinovu prisutnost. Molio bih se kad god bih uhvatio vremena - rekao je fra Ivan.

- Dvaput sam osvojio prvenstvo Hrvatske, a bio sam i na svjetskim i eruopskim prvenstvima. Atletski klub Dinamo Zrinjevac, čiji sam član, jako mi je puno pomagao i nije bilo jednostavno sve to ostaviti. Nisam mogao protiv Božje odluke - dodao je, a prenosi 24sata.hr.