U lipnju nas očekuju još tri Hoda za život: 11. lipnja u Osijeku i Sisku te 25. lipnja u Rijeci!

Ove se godine, pod geslom “Život je zakon” u mnogim gradovima diljem Hrvatske održao Hod za život – u Zagrebu, Imotskom, Slavonskom Brodu, Splitu, Varaždinu, Vinkovcima, Pločama i Zadru, a u nadolazećem razdoblju održat će se u još tri grada – Osijeku, Sisku i Rijeci.

Miroljubivim hodom ulicama i trgovima diljem naše domovine nebrojeni sudionici daju podršku zaštiti svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti. Naša zaštita onih najslabijih i najnemoćnijih u društvu treba uvijek biti prisutna bez obzira je li riječ o zdravom ili bolesnom djetetu, piše narod.hr.

Hrvatska hoda za život još od 2016., kada se Hod održao u Zagrebu. Od tada do danas svake se godine povećava broj gradova koji sudjeluju u ovoj manifestaciji slavljenja života, a ove se godine održava ukupno u čak 11 hrvatskih gradova.

U Hrvatskoj su 4 medicinska fakulteta na pitanje Ustavnog suda kad započinje ljudski život odgovorila – začećem. Hrvatski pak Ustav ističe: “Svako ljudsko biće ima pravo na život”. U skladu s time, za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji svake godine hodaju mladi i stari, djeca, bračni parovi, obitelji…

Brojni govornici na dosadašnjim Hodovima dirnuli okupljene

U osam gradova koji su ove godine hodali za život, okupljenima su se obratili različiti govornici koji su, svaki iz svog iskustva i područja djelovanja, govorili o pravu na život i brizi za nerođene.

U Zagrebu smo tako imali priliku čuti i Slovenku, Uršu Cankar Soares koja je poslala snažnu poruku potrebe borbe za nerođeni život te istaknula razočaranje činjenicom da trudnice iz Hrvatske dolaze u Sloveniju kako bi usmrtile svoju nerođenu djecu.

Svjedočanstvo majke čije je dijete živjelo samo dva mjeseca, ali ipak je imalo priliku osjetiti roditeljsku ljubav i blizinu, Tee Bekavac, nikoga nije ostavilo ravnodušnim.

 Posebno je dirljivo bilo obraćanje apsolventa medicine na Hodu za život u Splitu koji se osvrnuo na slučaj malenog nerođenog Grge Čavajde, navodeći kako je i sam zbog predviđanja liječnika bio u situaciji sličnoj Grginoj. Neizmjerno zahvalan svojoj majci koja mu je usprkos svemu darovala život, mladi Miro Vuković poslao je poruku i Grginoj majci da izabere život.

Nadolazeći Hodovi za život

Za nešto manje od dva tjedna, u subotu, 11. lipnja, hodat će se u Osijeku i Sisku.

U Osijeku 11. lipnja okupljanje započinje u 11 sati u Parku kralja Držislava.

U Sisku, također 11. lipnja, okupljanje će započeti u 10.30 kod Sisačkog robnog centra (Srce).

 Posljednji ovogodišnji Hod za život očekuje nas u gradu na Rječini – u Rijeci, u subotu, 25. lipnja.

Okupljanje započinje na Korzu u 10:30.

Ako ste iz ovih gradova ili ako niste sudjelovali u dosadašnjim Hodovima te biste se željeli priključiti, dođite u Osijek, Sisak ili Rijeku i hodajte za one najmanje i najnezaštićenije!

 

Označeno u