UKLJUČITE SE! “Bicikl za sretno dijete”: Pomozimo siromašnoj djeci kojoj je bicikl luksuz!

“Bicikl za sretno dijete” nova je humanitarna priča koju pokreće Udruga Portal Dobrote a usmjerena je prema našim najmlađima.

Na društvenim mrežama pozvali su svakoga tko ima bicikl koje je njegovo dijete preraslo da ga pokloni potrebitima. Naglašavaju kako u Hrvatskoj oko 200 do 300 tisuća djece živi u siromaštvu koja nemaju priliku sudjelovati u aktivnostima za djecu, nisu uključena u izvanškolske programe i ne mogu prirediti rođendansku proslavu. 

 Često ne posjeduju dječje igračke, slikovnice ili bicikl, upozoravaju iz Portala dobrote.

Upravo stoga pozivaju građane da se uključe u ovu humanitarnu akciju.

“Svatko tko ima bicikl koje je njegovo dijete preraslo može pokloniti putem naše FB stranice na način da u objavi upiše svoj grad, stavi sliku bicikla koji poklanja i zamoli da mu se roditelji koji svojoj djeci ne mogu kupiti bicikl iz grada označenog u objavi jave u inbox direktno donatoru. Kada se bicikl pokloni donator može ukloniti objavu.”

Prenosimo Facebook objavu na stranici Portala Dobrote:

Što pomislite kada kažete “bicikl”? Sigurno mislite na slobodu, igru, djetinjstvo i mogućnosti. No za mnogobrojnu siromašnu djecu u Hrvatskoj bicikl je luksuz i želja koja se ne ostvaruje. Zašto ne bismo bicikle koje su naša djeca prerasla poklonila nekom djetetu u susjedstvu? Podijelite na facebook stranici Portala Dobrote objavu – npr. “Bicikl za sretno dijete! Sisak – poklanjam bicikl. Molim da mi se javite u inbox.”

Uz objavu stavite i sliku bicikla. Za navedeni bicikl molimo da se direktno donatoru javljuju roditelji djece iz grada označenog u objavi radi lakšeg preuzimanja. Vjerujemo kako će dobro srce naših sugrađana ponovno pokrenuti lavinu dobrote.