Unuk vukovarskog heroja Blage Zadre potpisao za Dinamo: ‘Želio bih nositi broj 91’

Mladi golman, Mislav Zadro, inače unuk legendarnog heroja obrane Vukovara za vrijeme veiksrpske agresije, Blage Zadre, potpisao je svoj prvi ugovor za Dinamo. Recimo samo nešto o hrvatskom junaku Blagi Zadri, koji je poginuo 16. listopada 1991. godine pokošen rafalima od strane velikosrpskog teroriste, naime, Zadro je bio zapovjednik obrane Vukovara, koji je 1944. rođen u Hercegovini.

No vratimo se Mislavu, koji je na dan kada je postao punoljetan potpisao svoj prvi profesionalni ugovor s Plavima, piše Narod.hr.

“Ne može biti ljepši poklon za 18. rođendan. Ma, ovo je san svakog dečka koji se bavi nogometom. To je i velika nagrada za to što sam 12 godina u ovom klubu, nagrada nakon svih odricanja. Uvijek sam davao sve od sebe i doista nema ljepše nagrade”, rekao je Zadro, prenosi portal gol.dnevnik.hr.

U Dinamu je od svoje šeste godine, a nogomet je zaigrao prije nego što je krenuo u školu. Koliko je bio posvećen nogometu, otkriva Zadro, znao je izostajati iz vrtića.

“Prvo sam s pet godina branio za Dubravu, a sa šest sam došao u Dinamo. Čak sam nekim danima izostajao iz vrtića jer nisam stigao. Zbog treninga bih kasnio u vrtić. Tako je sve počelo. Sad paralelno branim u Dinamu i pohađam Sportsku i jezičnu gimnaziju. Ocjene? Prolazim s pet, a nadam se da ću upisati i fakultet”, kazao je mladi, talentirani vratar Dinama, koji je rođen i odrastao u zagrebačkoj Dubravi.

“Tu sam cijeli život i prve sam korake napravio baš u Dubravi. Koji je bio impuls da postanem baš vratar? Počeo sam, zapravo, kao desno krilo. Bili smo na turniru i izgubili s visokom razlikom pa naš vratar nije došao na sljedeću utakmicu. Tada sam se ponudio da ja stanem pred gol. Obranio sam pet, šest zicera i rekoh „ovo je za mene, to je to!“. Tako sam ostao vratar i ubrzo nakon toga došao u Dinamo”, rekao je mladi Zadro.

Mislav Zadro trenutačno brani u momčadi maksimirskih juniora.

“Nastavljam s napornim radom, doista želim dati sve od sebe. Najveći mi je cilj debitirati za Dinamovu prvu momčad i za hrvatsku A reprezentaciju što je san svakog tko se bavi nogometom u Hrvatskoj”, poručio je Zadro.

S obzirom da je Mislav unuk Blage Zadre, junaka Domovinskog rata, zapovjednika obrane Vukovara, zanimljiva je i simbolika prilikom Mislavova izbora broja na dresu.

“Ako je zauzeta jedinica, onda bih želio nositi broj 91”, zaključio je mladi vratar.