[VIDEO] Požar u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke

PrNoćas oko 3 sata izbio je veliki požar u dvorištu Hrvatskoga nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, objavljeno je na mrežnoj stranici zagorje.com.

Pema prvim informacijama, izgorjele su gospodarske zgrade koje su imale važne funkcije u radu Svetišta. Potpuno je izgorjela župna dvorana za mlade i za kateheze, a teško je oštećena prostorija za župni Caritas, te prostorija namijenjena probama župnog zbora i zbora mladih.

– Noćas malo prije 3 sata buknuo je požar na našim takozvanim gospodarskim zgradama u Mariji Bistrici. To su nam prostorije koje imamo za katehezu mladih, pjevaonica za zbor, te također prostorije koje su služile kao konačište i spavaonica za hodočasnike. Nažalost, potpuno su izgorjele jer se požar proširio po krovištu. Ali, ono što je najvažnije – to su prostorije u kojima ljudi ne žive, tako da osim materijalne štete nema nikakvih, što je najvažnije, ljudskih žrtava. Isto tako, nije oštećen prostor Crkve na otvorenom, niti je oštećen naš župni dvor ili crkva. To je, možemo reći, sreća u nesreći. Materijalna šteta zasigurno je vrlo vrlo velika, ali to je sve što u ovom trenutku znamo. Ne znamo što je uzrok požara. To će se tek, vjerujem, ispitati, pa ćemo onda znati nešto više za nekoliko dana – izjavio je rektor Svetišta, preč. Domagoj Matošević za Hrvatski katolički radio.

ema prvim informacijama, izgorjele su gospodarske zgrade koje su imale važne funkcije u radu Svetišta.

– Vatrogasci su uzbunjeni u 2:55. Dolaskom na mjesto intervencije, otvoreni plamen već je zahvatio krovište. Vatrogasci su dobro djelovali i reagirali – rekao je predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije, Stjepan Skuliber.

Označeno u