(VIDEO) Thomspon s obitelji molio krunicu s Hrvatima širom svijeta: Evo njegove nakane za naš narod

U subotu je po šesti puta organizirana online molitvena inicijativa Krunica Hrvata svega svijeta, koju organizira otac Ike Mandurić. U molitvi krunice u teškom vremenu, kada su mnogi ljudi pogođeni posljedicama potresa u Zagrebu i pandemije koronavirusa u cijelom svijetu pridružio se i jedan od najpoznatijih hrvatskih pjevača Marko Perković Thompson sa svojom suprugom Sandrom koja je sama došla u Hrvatsku iz Kanade te njihovih petero djece.

Uz Thompsona, predmolitelji otajstava na šestoj Krunici Hrvata svega svijeta su splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. dr. Marin Barišić, delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina, voditelj HKC Canberra fra Miroslav Jeilić, obitelj Rusan iz Zagreba i iz Argentine obitelj Borhi, piše Narod.hr.

Molitvena nakana obitelji Perković

Obitelj Perković iznijela molitvenu nakanu pred Gospu, prije nego je Thompson predvodio molitvu treće desetice krunice:

“Gospodine Bože neka budućnost Hrvatske bude sigurna i u Tvojim rukama kako bi mladi ostali u njoj i osnovali svoje obitelji.

Ohrabri moj narod da se otvori životu i ne dopusti da naša domovina opustoši, nego daj da brojna djeca ožive naše gradove i sela.

Molimo Te da se po Tvome Milosrđu ujedinimo kao narod, da nestanu sve podjele među nama i da budemo narod jedne misli, jednog srca u zajedništvu s Tobom. Neka uistinu bude znano da smo mi Tvoj narod a Ti znaš Bog. Da nijedno oružje skovano protiv Tvoga naroda neće uspjeti jer Ti si s nama, jer nas Ti vodiš”.

Thompson: ‘Često molimo krunicu i to smo, nadam se, ostavili u nasljeđe našoj djeci’

“Supruga i ja smo nastojali živjeti sa vjerom, u zajedništvu, zajedno s našom djecom, kako su rasla sve do danas. Mi često molimo krunicu i to smo, nadam se, ostavili u nasljeđe našoj djeci, ovo je jedno novo iskustvo za nas, prelijepo iskustvo zajednštva u ljubavi i Duhu sa svim Hrvatima od Canberre do Buenos Airesa, po Europi.

Spot moje nove pjesme snimljen je u Slavoniji, iz koje naši mladi iseljavaju u druge zemlje, tražeći nekakav boji život i pravednije društvo, ono što im kod nas nedostaje. Cilj mi je bio sa tim spotom i tom novom pjesmom “Ne boj se” poslati poruku zajedništva, važnost života hrvatskog čovjeka sa njegovom domovinom.

Poruka moje pjesme je da se moramo svi zajedno boriti i izboriti za pravedno društvo. Pjesma poziva na povratak u Hrvatsku i očuvanje naših temeljnih vrijednosti koje su utkane u naše nacionalo biće, znamo koja je uloga Katoličke Crkve. I blagoslov je za naš narod da se izborio za slobodu u Domovinskom ratu držeći krunicu u ruci”, kazao je Thompson.

On je novu pjesmu “Ne boj se” snimio u Dragovcima, Brodskom Drenovcu, Staroj Kapeli i na imanju OPG-a Garić, a najavio je i novi album naziva “Hodočasnik”. Spot za novu pjesmu u 2 tjedna pogledalo je gotovo milijun ljudi.

Prvoj molitvi krunice koja je bila 4. travnja pridružilo se preko 11.000 ljudi. Od tada sve veći broj vjernika se uključuje u molitvu koja se svaki puta popravlja: nadodaju se uvodne meditacije te kratki pozdravi i razmišljanja sudionika. U ovoj molitvenoj inicijativi do sada su sudjelovali najpoznatija hrvatska atletičarka Blanka Vlašić i trener hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Označeno u