Vjeroučitelj i samohrani otac novac osvojen u Potjeri darovao potrebitima, njegova priča gađa u srce

Nikola Kuzmičić, profesor vjeronauka u zagrebačkoj Gimnaziji Tituša Brezovačkog, koji je u kvizu Potjera prošle godine osvojenih 44.500 kuna odlučio dati u dobrotvorne svrhe, i dalje je uzor u Hrvatskoj.

Podsjetimo, vjeroučitelj je u Potjeri u ožujku 2017. godine u igri na ploči osvojio 75.000 kuna uzevši višu ponudu, a onda je u završnoj potjeri odgovorio na devet odnosno sva pitanja, koja je dvočlana ekipa skupila, uoči lova Deana Kotige, piše Direktno.

On i njegov suigrač Matej na kraju su osvojili 89.000 kuna, a on je svoju polovicu odlučio dati u dobrotvorne svrhe, premda je samohrani otac jednog studenta i jednog srednjoškolca, na profesorskoj plaći. Za to je dobio i priznanje Ponos Hrvatske.

HRT je o vjeroučitelju koji svima može biti primjer snimio i prilog, a njegovu priču pogledajte u prilogu.

"Imam dvojicu sinova, moja supruga umrla je 2004. Od tada je prošlo puno vremena, tuga se rasplinula, naučili smo živjeti. Teško je, ne samo fizički i materijalno, teško je zato što nemaš osobu s kojim si planirao proživjeti ostatak života, zato što moji sinovi nemaju majku, sama činjenica da sam samohrani otac, što se tiče darivanja novca, nema poveznice. Ključni razlog je bio da pokažem sinovima da ne budu ovisnici o novcu, nego da s tim neplaniranim dobitkom mogu nekoga razveseliti", rekao je profesor Nikola.