Vlč. Zlatko Sudac predvodio duhovnu obnovu posvećenu Vukovaru, nazočilo preko 500 sudionika

Velečasni Sudac kao svećenik Krčke biskupije, uz blagoslov biskupa Petanjka od 2015. održava duhovne obnove  u hotelu Malin, u mjestu Malinska na Otoku Krku. Seminar popularnog karizmatika i stigmatika  posvećen gradu Vukovaru održan je 16. studenog a trajao je dva dana.

Dragi Bog se silno proslavio. Ozarena lica, radost, pjesma mogla se konstantno primijetiti na licima svih sudionika. Uz nadahnuta predavanja i propovijedi vlč. Zlatka Sudca, kroz koje je davao naglasak na ljubav, nadu, mir, budućnost, obitelj, sakramente, oproštenje te sav molitveni program koji je bio, nadamo se da će darovi i plodovi Duha Svetoga ostati još dugo zapisani u srcima svih polaznika duhovne obnove.

Cijela duhovna obnova bila je posvećena herojskom gradu Vukovaru i svim stradalnicima Domovinskog rata, braniteljima i civilima. Molili smo za pravdu i istinu, da se otkriju sve masovne grobnice i dostojanstveno ekshumiraju svi posmrtni ostaci dragih nam preminulih. Molili smo i za budućnost Lijepe Naše, posebno Vukovara i ratom zahvaćenih područja kao i za mir u svijetu.

Duhovnoj obnovi nazočilo je preko 500 sudionika, a u subotu 17. studenog pridružio se obnovi još jedan autobus vjernika iz Zagreba. Osim sudionika iz raznih krajeva Hrvatske i okolnih zemalja, grupi vjernika iz SAD-a sa svojim svećenicima i vodičima pridružili su se i vjernici iz Irske, Njemačke, Švicarske, Filipina, Južne Koreje, Kanade, Bermuda, Poljske, Cube, Australije, Puerto Rica, Meksika i Ugande, izvjestili su na službenoj stranici velečasnog Zlatka Sudca.

Vjernike su ispovijedali svećenici i redovnici iz raznih krajeva Lijepe Naše kao i svećenici iz Bosne i Hercegovine, te SAD-a, vlč. Ivan Kordić, vlč. Anton Bozanić, fra. Ivan Lukač, don. Alojzije Pavčević, don. Ivan Butum - svećenici iz Hrvatske i BiH. Zatim svećenici iz SAD-a, tr. Eugene Schmitt, fr. Rick Eldred, fr. Bryan Carney, fr. John Kasibwe kao i svećenici iz Irske, fr. Joe McLaughlin, fr. Pat Scanlan i fr. Chris Donlon. Od srca im svima hvala.