Za 90. rođendan dobila Papin blagoslov

Jane Počanić najstarija mještanka Kavča u općini Kotor, za 90. rođendan dobila je blagoslov od pape Franje.

Baka Jane ostala je vedrog duha unatoč životnim teškoćama, a posebno plijene njeni stavovi koji pozivaju na poštovanje među ljudima i ukazuju da razlike mogu biti samo prednost. Ona kao Dalmatinka bila je lijepo dočekana u Boki, a kao katolkinja molila se i u pravoslavnoj crkvi.

Za baku Janu Počanić stigao je Papin blagoslov za 90. rođendan koji je proslavila nedavno. Vatikan dodjeljuje blagoslov katolicima koji imaju sve sakramente, tj. vjerske obrede i žive vjerskim životom, a povodi su godišnjice rođenja, krštenja, braka ili svećeničkog zaređenja. Baka Jane imala je nimalo lak život, ali u miru sa svim ljudima.

Iskreno zahvalna za sve čestitke povodom ulaska u deseto desetljeće života, najstarija mještanka Mjesne zajednice Kavač u općini Kotor, zahvalna Bogu na svemu, poziva nas na ljubav i poštovanje.

Župski svećenik Dražen Kraljić radostan je što je na njegovu inicijativu baka Jane Počanić dobila Papin blagoslov, a prošle godine porodica Brkan iz Bogdašića za 60 godina braka, prenosi Radio Dux.

Označeno u