Zagrebački postolar u čast uspjesima sportaša napravio prvu hrvatsku koledžicu

Nagrađivani postolar i dizajner obuće Antun Lepen iz Zagreba početkom prosinca napravio je karakterističnu hrvatsku žensku koledžicu.

Cipela sa šahovnicom i plavom petom mogla bi, nada se obrtnik, postati prepoznatljiv nacionalni suvenir u čast uspjesima naših sportaša, javlja HRT, prenosi Direktno.hr.

"Počev od prijašnjih sportaša na ovamo, posebno repka, vaterpolisti, Janica, svi nose prepoznatljive kockice. Pa sam razmišljao kako da u mom poslu napravim nešto prepoznatljivo i nosivo i da tako bude neka naša simbolika koju ne kupuju samo naši već i turisti", priča Antun Lepen.

Tako je nastao suvenir cipela. Način je to da se i oživi obrt koji pomalo izumire.

"Danas biti postolar baš nije neko poželjno zanimanje, obzirom na to kako danas ljudi gledaju postolare. Još uvijek postoje dečki koji su naslijedili svoje očeve i dok je te generacije dotad će Zagreb imati gdje popraviti cipele", ističe poznati zagrebački postolar.

Cipele, torbe i remeni u njegovoj će se radnji ipak moći praviti i popravljati još godinama jer je obrt u sigurnim rukama - naslijedit će ga kćer Zrinka Lepen.