['Zvon za Vukovar'] Zazvonimo svim crkvenim zvonima 18. 11. u 18 sati i 11 minuta

Fra Ivica Jagodić, župnik Župe sv. Filipa i Jakova i gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovaru, povodom nadolazećeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 18. studenoga, pozvao je da u 30. obljetnici zazvone sva zvona s crkvenih zvonika u svim našim mjestima.

Kao i proteklih godina, i ove će se godine toga dana desetci tisuća hodočasnika uputiti istim onim poznatim putem, od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja, kojim je koračala kolona prognanih Vukovaraca prije 30 godina, kako bi iskazali pijetet žrtvi grada Vukovara.

– Vjerujem da važnost ovog događaja za sve građane ove zemlje nije potrebno osobito isticati, dok tomu najbolje svjedoči snažna medijska pozornost koja je tih dana usmjerena na Vukovar, kao i veliki broj ljudi koji sudjeluju u samom obilježavanju – kazao je fra Ivica.

Zbog epidemiološke situacije preporuke su da jedinice lokalne samouprave organiziraju na svojim područjima obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.
Iz toga razloga svima je upućen poziv odazvati se inicijativi ‘Zvon za Vukovar’, da 18. studenog u 18 sati i 11 minuta zazvone sva zvona u znak sjećanja na žrtvu Vukovara, pozivajući na molitvu kako za stradale žrtve tako i za one koji su ih počinili.

– Dužina zvonjenja neka bude prikladna i upečatljiva (10 minuta), dovoljno jaka i trajna da pošalje poruku i istakne razliku uobičajenog zvona – pozvao je župnik i gvardijan, fra Ivica Jagodić.

Označeno u