U Verbumovoj Knjižari sv. Frane u Splitu u utorak, 29. rujna 2015. u 20.30 sati, održat će se "Susret s autorom", a gost će biti Marin Kapor Kaporelo.

Marin Kaporelo rođen je 1976. godine u Splitu. Nakon završene srednje škole profesionalni put započeo je u bankarskom sektoru u kojem i danas radi. Diplomirao je na Pravnome fakultetu Sveučilišta u Splitu na diplomskom specijalističkom studiju Javne uprave.

U javnom životu poznat je po svom angažiranom radu na polju kulture, osobito na području glazbene umjetnosti. Njegov glazbeni razvoj obilježila su dva sastava: Gradski zbor Brodosplit i muški vokalni sastav Cantores Maruli, čiji je predsjednik i osnivač. S Gradskim zborom Brodosplit i Vokalnim sastavom Cantores Maruli gostovao je na raznim festivalima, smotrama i natjecanjima odakle su se sastavi vraćali s nagradama i vrijednim priznanjima.

Zanimljivo je i to da je muški vokalni kvartet Cantores Maruli, čiji je osnivač Kaporelo, nastao u Splitu krajem 2007. godine s ciljem izvođenja i promicanja sakralnog stvaralaštva domaćih autora koji su unatoč neupitnoj vrijednosti još uvijek slabo poznati ili nepoznati domaćoj, a još više glazbenoj javnosti izvan Hrvatske. Njegujući tu tradiciju Kaporelo je, među ostalim, kao autor i koautor sudjelovao u nastanku tri vrijedna projekta "Priča o Marku Maruliću", "Jadransko glagoljanje" te "Meštrovićeva Pasija".

O njegovu angažmanu na polju promicanja i očuvanja kulturne nematerijalne baštine, već realiziranim projektima, njihovom odjeku u domovini i inozemstvu, kao i o novim planovima bit će govora na još jednom Susretu s autorom kojim moderira Jelena Hrgović.

"Susret s autorom" program je koji nakladna kuća Verbum u svojoj splitskoj Knjižari sv. Frane na Trumbićevoj obali 1 provodi od 2008. godine, s nakanom promicanja kulture čitanja, ali i uspostavljanja dijaloga između autora i publike. Na tom programu do sada je gostovalo gotovo pedeset domaćih autora s ciljem promocije njihova rada i stvaralaštva, ali i pisane riječi uopće. Ta vrsta neposrednog susreta u ambijentu knjižare pokazala se prirodnim mjestom susreta autora i publike. Također, ovim programom populariziraju se i aktualiziraju neka pitanja i zahtjevi suvremenog života kroz susrete s uglednim intelektualcima koji su već angažirani na određenim poljima i koji mogu ponuditi prostor za dijalog, promišljanje, ali i nove oblike suradnje.

Program je namijenjen svim generacijama, a ulaz je slobodan.

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Fra Zvjezdan Linić - Gospodine, učini moj život vječnim došašćem
29. Novembre 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.