Predstavljena knjiga "Razgovor o nadi" kardinala Gerharda Ludwiga Müllera, pročelnika Kongregacije za nauk vjere

"Razgovor o nadi" knjiga je koja odgovara na izazove vremena, prije svega na aktualnu krizu nade i veliku potragu za smislom života.

U prostorijama nakladne kuće Verbum u Splitu na konferenciji za medije u četvrtak 13. listopada predstavljena je knjiga "Razgovor o nadi" kardinala Gerharda Ludwiga Müllera, a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.   

Nakladna kuća Verbum objavila je knjigu kardinala Gerharda Ludwiga Müllera, pročelnika Kongregacije za nauk vjere "Razgovor o nadi" koja odgovara na izazove vremena, prije svega na aktualnu krizu nade i veliku potragu za smislom života. Doista, mnogi naši suvremenici ne uzdaju se u to da bi povijest, čak ni njihova osobna povijest, mogla imati slijed događanja, izvor i odredište. Nemaju osnove koja bi podarila smisao cijelomu njihovu životu, koja bi protumačila zašto su ovdje, za koga žive, zašto pate... Kriza je to nade, vedroga i istovremeno realističnoga pogleda na budućnost i život. Ljudi se pitaju postoji li nada za sadašnji trenutak, mogu li je pronaći u kršćanstvu i, nadasve, koji je temelj kršćanske nade?

Tim se temama u ovoj značajnoj knjizi razgovora koji je s njim vodio Carlos Granados bavi kardinal Gerhard Ludwig Müller, pročelnik Kongregacije za nauk vjere i jedan od najistaknutijih teologa današnjice, pružajući svima poruku istinske nade. Müllerov Razgovor o nadi objavljuje se trideset godina nakon poznate knjige "Razgovor o vjeri" njegova prethodnika Josepha Ratzingera, danas pape emeritusa Benedikta XVI. I kao što je nekoć Ratzinger, govoreći u kontekstu krize vjere, svojom knjigom unio svjetlo u mnoge tada vladajuće teološke i društvene nejasnoće, tako sada u ovoj knjizi kardinal Müller osim bavljenja temom nade i životnog smisla otvoreno i iskreno progovara i o suvremenim nejasnoćama u Crkvi i društvu, ne libeći se pristupiti ni najosjetljivijim pitanjima kao što su ona o milosrđu, crkvenoj disciplini i nauku, o pričesti rastavljenih i ponovno vjenčanih, ređenju žena, svećeničkomu celibatu, odnosu prema homoseksualcima, ulozi Crkve u društvu, obiteljskoj situaciji danas, odgoju itd. Svim tim temama kardinal Müller pristupa s velikom pronicavošću i iskrenošću dajući konkretne odgovore na brige, radosti i nade suvremenoga čovjeka te će "Razgovor o nadi" biti korisno i poticajno štivo za najširi krug čitatelja.

Povodom hrvatskog objavljivanja knjige kardinal Müller u studenome dolazi u Hrvatsku te će tom prigodom biti održano i javno predstavljanje ovog njegovog značajnog djela. Knjiga "Razgovor o nadi" dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je više o njoj saznati na linku ovdje.

 

Označeno u