Sadržaj s oznakom: Kultura

Putujuća izložba "Euharistijska čuda diljem svijeta" otvorena je u četvrtak u izložbenoj dvorani Franjevačkog muzeja i galerije na Gorici u Livnu, javlja vecernji.ba.

Ljudi iz Crkve kao naručitelji sakralnih objekata i umjetničkih djela trebaju biti puno pažljiviji u odabiru umjetnika kojima će povjeriti određene zadatke prilikom gradnje ili uređivanja sakralnih prostora.

Arapska poslovica kaže: „Kad otvaraš usta, tvoje riječi moraju vrijediti više nego šutnja". Jednostrani i ideološki kulturalizam ubija zdrav razum. „Ako netko želi doživjeti kulturni šok i počiniti samoubojstvo, najlakše i najbolje će to učiniti čitajući Marxov Kapital" (LJ. Rupčić). U svakoj se kulturi treba bojati da se više ne cijeni napor nego cilj, više traženje nego otkriće, više stvar nego čovjek.

Evo nekoliko odličnih filmova koje ove Korizme preporučuje portal Aleteia.

U izdanju Glasa Koncila iz tiska je izašla nova knjiga pod nazivom „Zlatna Kraljica – Ukazanja Majke Božje u Roženici” autora dr. Josipa Mužića.

U rodnoj župi misionara oca Ante Gabrića u Metkoviću, u ponedjeljak 20. veljače, u crkvi Sv. Ilije proroka, misnim slavljem počela je Velika devetnica njemu u čast te „Dani oca Ante Gabrića“.

Stoljećima se Djevica Marija ukazivala vjernicima, tražeći predanost Bogu obećavajući im utjehu u teškim vremenima.

U dvorani Franjevačkog studentskog centra u Sarajevu je u četvrtak, 16. veljače, upriličeno predstavljanje knjiga Rijeke Bosne i Hercegovine i Jezera Bosne i Hercegovine autora prof. dr. Dalibora Balliana.

Tetoviranje ili pučki poznato kao „sicanje“, staro je u Bosni više stotina godina, a prema nekim tvrdnjama možda i tisuću godina. Najviše se prakticiralo kad je područje Bosne i Hercegovine palo pod tursku, odnosno osmanlijsku vlast.

Nakon što su objavljene tri knjige koje su postigle izniman interes čitatelja – Zemlja planina Bosna i Hercegovina, Polja i visoravni Bosne i Hercegovine, te Rijeke Bosne i Hercegovine – u izdanju Franjevačkog medijskog centra Svjetlo riječi izišla je knjiga „Jezera Bosne i Hercegovine” akademika prof. dr. Dalibora Balliana, kojom se nastavlja niz monografija o prirodnim ljepotama naše zemlje.

Uz novi broj revije Svjetlo riječi, godinu započinjemo promišljajući o budućnosti.

U izdanju Franjevačkog medijskog centra Svjetlo riječi iz tiska je izišla knjiga Joséa Tolentina Mendonçe pod nazivom „Oče naš, koji jesi na zemlji. Isusova molitva za vjernike i nevjernike”. Knjigu je s njemačkoga na hrvatski jezik preveo Anto Batinić, a naslovnicu krasi djelo slikara Vlatka Blažanovića.

Američka TV serija Izabrani (The Chosen) čiji je autor, redatelj i koscenarist filmski producent Dallas Jenkins, prva je višesezonska TV serija o životu i javnom djelovanju Isusa Nazarećanina.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na Adventsku večer koja će se održati te 10.prosinca 2022. s početkom u 18:30 u crkvi sv. Mihovila u Zadru te otkrijete pravo svijetlilo za nadolazeće blagdanske dane.

Ovih je dana iz tiska izišao novi broj revije Svjetlo riječi sa središnjom temom Božića i naslovom „Bog i povijest”.

Iz tiska je izišlo novo izdanje revije Svjetlo riječi za mjesec studeni. U skladu s razdobljem u godini kada svi promišljamo o prolaznosti ovozemaljskoga života i vječnosti kojoj težimo, tema ovomjesečne revije je „Svi sveti. Čovjek i vječnost”.

Stranica 1 od 7