Sadržaj s oznakom: Kultura

Englesko izdanje knjige povjesničara Hrvoja Mandića “Hercegovačka franjevačka provincija u Drugom svjetskom ratu i poraću” (Herzegovinian Franciscan Province during and after the Second World War) objavila je zagrebačka nakladna kuća Despot infinitus.

Iz tiska je izišao travanjski broj revije Svjetlo riječi s naslovom „Sveta Zemlja: Povijest spasenja i židovski narod”.

Iz tiska je izišla treća knjiga kratkih priča hercegovačkog franjevca, književnika i novinara Miljenka Stojića pod nazivom "Priča o njoj".

Iz tiska je izišao uskrsni broj revije Svjetlo riječi s naslovom „Sretan Uskrs: Istinska budućnost”.

„Komunisti su 1945. godine mislili idemo in odium fidei ubiti pastira lako ćemo sa stadom i ovcama. Nije dao dragi Bog“, rekao je na dane kada su 1945. godine komunisti odveli i ubili 66 hercegovačkih franjevaca, zajedno s provincijalom doktorom znanosti fra Leom Petrovićem u emisiji Kompas RTV-a Herceg-Bosne fra Ante Marić.

Iz tiska je izišla revija Svjetlo riječi za mjesec veljaču s naslovom „Korizma: Molitva i iscjeljenje”.

U izdanju Franjevačkog medijskog centra „Svjetlo riječi” iz tiska je izišla knjiga prof. dr. Snježane Šušnjare pod nazivom „Izazovi odgajanja u svijetu izmijenjenih vrijednosti”.

Iz tiska je izišlo božićno izdanje revije Svjetlo riječi s naslovom „Sretan Božić: Susret Boga i čovjeka”.

Iz tiska je u izdanju Franjevačkog medijskog centra „Svjetlo riječi” izišla knjiga „Franciscans Among Their People. A Brief History of the Franciscan Province of Bosna Srebrena”, autora fra Anđelka Baruna. 

Iz tiska je u izdanju Franjevačkog medijskog centra „Svjetlo riječi” izišla knjiga „Razgovor s precima” autora Zdenka Lešića.

„Moje su knjige molitva Bogu“, objasnio je 2015. pisac Jon Fosse, koji je nedavno (5. listopada 2023.) dobio Nobelovu nagradu za književnost. Odgojen u protestantizmu, prešao je s ateizma na…

Iz tiska je izišao novi broj revije Svjetlo riječi s naslovom „Društvene mreže: Koliko znamo o njima?”

Prvo i jedinstveno četveroknjižje u izdanju Franjevačkog medijskog centra Svjetlo riječi tekstom i fotografijom čuva od zaborava prirodu BiH, podučava o njezinim vrijednostima i potiče na brigu za očuvanje raskošnog prirodnog blaga BiH.

Nagrađivani redatelj Martin Scorsese kaže da će snimiti još jedan film o Isusu, izjavio je tijekom razgovora u Vatikanu, javlja The Christian Post.

Putujuća izložba "Euharistijska čuda diljem svijeta" otvorena je u četvrtak u izložbenoj dvorani Franjevačkog muzeja i galerije na Gorici u Livnu, javlja vecernji.ba.

Ljudi iz Crkve kao naručitelji sakralnih objekata i umjetničkih djela trebaju biti puno pažljiviji u odabiru umjetnika kojima će povjeriti određene zadatke prilikom gradnje ili uređivanja sakralnih prostora.

Stranica 1 od 8