Sadržaj s oznakom: Kultura

Iz tiska je izišlo novo izdanje revije Svjetlo riječi za mjesec studeni. U skladu s razdobljem u godini kada svi promišljamo o prolaznosti ovozemaljskoga života i vječnosti kojoj težimo, tema ovomjesečne revije je „Svi sveti. Čovjek i vječnost”.

U nakladi Novena nedavno je iz tiska izišla knjiga „Sveta krunica. Sedam načina razmatranja o otajstvima“. Knjigu je uredila Sanja Pešorda.

»Svitanje u Kalkuti« (Amanece en Calcuta); dokumentarni film; redatelj: José María Zavala; sudjeluju: Majka Terezija, sedmero svjedoka

Veliki uspjeh filma 'Majka Tereza: Nema veće ljubavi' naveo je Kolumbove vitezove da ga ponovo vrate u kina u studenom, javlja Aleteia.

Novi film namijenjen je upoznavanju mlađih generacija s ovom poznatom sveticom.

Ovih dana iz tiska je izišlo listopadsko izdanje revije Svjetlo riječi s temom „Posthumanizam: Što nakon čovjeka?” koje istražuje na koji način se suvremeni svijet promijenio pod utjecajem tehnologije i kako se u skladu s tim mijenja čovjekov identitet i humanistička slika čovjeka.

Rujanski broj revije Svjetlo riječi iz tiska je izašao s temom „Čovjek: Božje stvorenje”.

Iz tiska je izašlo novo izdanje revije Svjetlo riječi s temom „Hodočašće: Susret s Bogom”. Cilj je čitatelje potaknuti na promišljanje o hodočašću kao vjerskom, ali i društvenom pojmu.

U izdanju Kršćanske sadašnjosti izašla je najnovija knjiga kardinala Roberta Saraha, umirovljenog prefekta Kongregacije za bogoštovlje i sakramente.

Lipanjski broj revije Svjetlo riječi izašao je iz tiska s temom „Umjetnost u Bosni Srebrenoj. Duh otvorenosti”.

Iz tiska je izašao novi broj revije „Svjetlo riječi” za mjesec svibanj s temom „Europska unija. Bez svog pravog identiteta”.

Fra Mario Knezović u petak 22.4. u župnoj dvorani crkve sv. Josipa na Plovaniji u Zadru održat će javnu tribinu uz predstavljanje svoje nove knjige "Šutnja je izdaja u zlu vremenu".

Iz tiska je izašlo uskrsno izdanje revije Svjetlo riječi s naslovom „Sretan Uskrs. Aleluja, aleluja!”. Obiluje tekstovima o Isusovu uskrsnuću, aktualnoj situaciji u svijetu i savjetima koji će olakšati vašu svakodnevicu.

Arapska poslovica kaže: „Kad otvaraš usta, tvoje riječi moraju vrijediti više nego šutnja". Jednostrani i ideološki kulturalizam ubija zdrav razum. „Ako netko želi doživjeti kulturni šok i počiniti samoubojstvo, najlakše i najbolje će to učiniti čitajući Marxov Kapital" (LJ. Rupčić). U svakoj se kulturi treba bojati da se više ne cijeni napor nego cilj, više traženje nego otkriće, više stvar nego čovjek.

Evo nekoliko odličnih filmova koje ove Korizme preporučuje portal Aleteia.

Stoljećima se Djevica Marija ukazivala vjernicima, tražeći predanost Bogu obećavajući im utjehu u teškim vremenima.

Stranica 1 od 7