Naravno, kroz ovaj savjet procjeni i sam sebe

Tomislav Ivančić jedan je od najvećih duhovnih velikana, za mnoge, svet svećenik, koji je učinio puno dobra za duhovno stanje hrvatskog naroda. Promijenio je brojne živote iz temelja svojim duhovnim savjetnima, a iako više nije s nama kroz hagioterapiju koju je utemeljio i koja se proširila i izvan naše domovine Bog obnavlja ljudska srca i ozdravlja svoje malene i danas. Mnogo je plodova Tomislava Ivančića kao i duhovnih bisera, a iz njegove riznice izdvajamo jednostavnu pouku o načinu prepoznavanja dobrog i zločestog čovjeka, odnosno mjerenja samog sebe.

U malo riječi Tomislav Ivančić govori sve:

‘Nikad ne procjenjuj čovjeka po onomu što pričaju o njemu, nego po onomu što čovjek priča o drugima. Isus je jasno rekao: “lz obilja srca usta govore, dobar čovjek iz dobre riznice srca iznosi dobro, a zao čovjek zlo.” Zločest čovjek samo prepričava negativne događaje, trača, ogovara druge, naslađuje se tuđim problemima. I gleda da druge promijeni, a sam dalje ostaje zločest. Dok dobar čovjek uvijek nastoji opravdati čovjeka koji je pogriješio, razumjeti ga i imati sućuti za njega. Dobar čovjek sebe mijenja, a ne druge,’ napisao je u knjizi “Duhovitošću do duhovnog zdravlja”.

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
ONLINE DUHOVNA OBNOVA: PRIGOVARANJE UNIŠTAVA LJUBAV, A STRPLJIVOST JE IZGRAĐUJE!
08. Marzo 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.