Evanđelje: Lk 22,14-23,56

Blagoslovljen koji dolazi u ime Gospodnje

Čujem klicanje „Blagoslovljen Kralj, Onaj koji dolazi u ime Gospodnje! Na nebu mir! Slava na visinama!“ (Lk 19,38) Isusov mesijanski ulazak u Jeruzalem nagovještaj je čitavog niza događaja jedne odjekujuće agonije. I do mene dopire danas. Samo tako, odjednom već zastajem nad podrugljivim klicanjem „Proreci tko te udario“ (Lk 22, 64). Tko te udario… Otkriva Isus sv.Brigiti da je za vrijeme muke primio 5480 udaraca. Odlučila sam skicirati olovkom crtež čineći barem toliko ako ne i više poteza. Bilo je to tako lako…

Zadobio je On boli puno više od ovih udaraca. U komadiće kidalo se Njegovo Srce… kad se sjetim kako je to bilo kad se moje srce kidalo. Najradije bi čovjek da umre a ne može. Tko te udario? Koliko sam te puta samo ja… Puno više energije, misli, poteza i vremena utrošeno je na 'dotjerivanje' crteža. Tako Isus ne staje na brojanju udaraca, na izvorima mnogih mu boli, nit na samoj boli, jer to više ulaže sebe u naše i moje spasenje; ne gleda optužujućim pogledom, već traži kako da nas obavije ljubavlju.

Htjela sam nekako crtežom obuhvatiti svu tu dramu posljednjeg tjedna. Komentar Evanđelja: vlč. Boris Jozić.

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 30.11.2020.
30. Novembre 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.