U Vatikanu je 30. rujna objavljeno apostolsko pismo u obliku motu propria Aperuit illis kojim Papa određuje da Treća nedjelja kroz godinu bude posvećena slavljenju, razmišljanju i širenju Božje riječi.

Nedjelja Božje riječi slavit će se svečano kako bi se otkrilo pashalno i spasenjsko značenje Božje riječi koja na uvijek novi način potiče izaći iz individualizma i iznova se roditi za ljubav. Papa Franjo je ustanovio Nedjelju Božje riječi, a manje je poznato da je prijedlog za to došao iz Hrvatske. 2008. godine nastao je dokumentarac Biblijsko bdjenje, autora Dražena Bušića u kojemu su pokretači istoimene pobožnosti to glasno izrekli i prijedlog uputili Vatikanu.

Na biskupskoj sinodi održanoj iste godine na temu: Riječ Božja u životu i poslanju Crkve, svi biskupi su dobili primjerak filma. Samo 11 godina nakon toga, događa se povijesni iskorak, čije razmjere u ovome trenutku možemo samo nagađati. Papa Franjo se nada da će ovaj blagdan doprinijeti čašćenju Božje riječi te ekumenizmu i približavanju kršćana i Židova.

Trailer filma Biblijsko bdjenje možete pogledati ovdje: 

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
VIDEO Francuski katolici mole pred zatvorenim crkvama: ‘Bez mise smo kao bez hrane’
24. Novembre 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.