Od iduće nedjelje počinje redovito mjesečno bogoslužje za katolike istočnog obreda (grkokatolike) u Zadru. Dobrotom Zadarske nadbiskupije, za potrebe bogoslužja je grkokatolicima dodijeljena crkva Svetoga Duha (ul. Franka Lisice, kod Gradskog groblja).

Na zadarskom području već živi priličan broj grkokatolika, od kojih su jedan dio grkokatolici iz Dalmacije od starine, a drugi novodoseljeni grkokatolici Ukrajinci, Rusini i Slovaci koji rade i žive na zadarskom području. Križevačka eparhija u dogovoru sa Zadarskom nadbiskupijom započinje pastoralnu skrb za grkokatolike.

Križevački biskup Milan Stipić imenovao je o. Marjana Jeftimova, župnika Jatsrebarskog kao župnika i o. Livija Marijana, đakona, da skrbe o njihovom vjerskom životu. Za sada će se liturgija (misa) za grkokatolike održavati jednom mjesečno. Prvu će liturgiju u nedjelju 7. ožujka u 16 sati služiti križevački biskup Milan Stipić.

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Ukrajinski hodočasnici kroz cijeli travanj u Međugorju
23. Aprile 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.