Međugorski župnik fra Marinko Šakota putem valova Radiopostaje Mir Međugorje čestitao je Božić. Njegovu čestitku prenosimo u cijelosti:

Dragi župljani,
dragi hodočasnici,
draga braćo i sestre!

Božić je! Želim vam prenijeti nekoliko misli od fra Slavka Barbarića. U dvadesetoj smo godini od njegova prelaska s ovoga svijeta u vječnost i želim svima nama njegovim riječima približiti otajstvo Božića i čestitati Božić:

''Samo ljubav koju možemo naučiti od Marije može nas dobro pripremiti za Božić, za prihvaćanje Isusa koji je odlučio biti s nama, a on može biti s nama, opet, samo ako ljubimo. Marija želi da dopustimo Bogu da stanuje u našim srcima, i u našim obiteljima, i u tome se ostvaruje smisao Božića. Da krenemo s Bogom u svakodnevni život. Da s Njime svaku žalost pretvaramo u radost, svako beznađe u nadu, svaki strah i tjeskobu u sigurnost.

Opet nam se Marija nudi kao majka i učiteljica, poziva nas da gledamo u nju i učimo novo božićno, a to znači čovjekoljubno ponašanje. Božićna radost, dakle, mora poteći iznutra, iz susreta s Bogom, kad tako doživimo Božić to će biti znak i rasta u svetosti.

Bez molitve nije moguće upoznati tajnu Božića. Tajna Božića je dijete koje dolazi i majka koja ga prima s ljubavlju, a sve se to može doživjeti samo ako se moli, a to znači ako se druguje u molitvi s djetetom i majkom. Tko se odluči za ljubav, on će živjeti Božić, a tko bi ostao u svojoj mržnji i nepraštanju on Božić neće moći doživjeti. Doživljaj Božića uvjetovan je ljubavlju prema Bogu i prema bližnjemu i on se hrani božanskom granom koja se dobiva u molitvi. Božić koji se hrani božanskom ljubavlju dobivenoj kroz molitvu postaje trajno stanje u čovjekovu srcu''

To vam, draga braćo i sestre, želim od srca!

Čestit i blagoslovljen Božić svima vama dragi župljani, dragi hodočasnici…

fra Marinko Šakota, župnik

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 1.12.2020.
01. Dicembre 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.