Ovih dana po elektronskim medijima kruži fotografija susreta međugorskog župnika fra Marinka Šakote i pape Franje.

Vijest o njegovu sudjelovanju procurila je nakon što su preko društvenih mreža talijanski vjernici objavili fotografiju na kojoj se papa Franjo rukuje s fra Marinkom, prenosi Večernji List.

Fotografija je nastala zadnjeg dana Međunarodnog kongresa upravitelja i suradnika svjetskih svetišta koji se održavao u Vatikanu od 27. – 29. studenog 2018. godine. Kongres je organiziralo Pontifikalno vijeće za promociju nove evangelizacije pod vodstvom mons. Rina Fisichelle. Šestotinjak sudionika Kongresa razmatralo je nad temom: „Svetište – otvorena vrata za novu evangelizaciju!“

Na kraju kongresa, u četvrtak 29. studenog bilo je predviđeno da se i sam papa Franjo obrati sudionicima. Ne poštujući protokol, osim općenitog obraćanja, papa Franjo se poželio i rukovati sa svakim sudionikom. Tako je i naš međugorski župnik imao priliku Papi osobno pružiti ruku i izmijeniti s Njim par riječi ohrabrenja!

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
PORUKA SLIKOM: Gospin lik od kamenčića
28. Novembre 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.