Međugorje je posebno lijepo u listopadu. Ne samo zbog lijepih, jesenskih boja prirode i sunca koja brda zaogrću u tople zlaćane tonove, nego i zbog šarenila hodočasnika koji posebno u listopadu dolaze pohoditi svoju nebesku Majčicu.

Molitva krunice odzvanja po poljima i brdima, iz crkve, ali i iz obiteljskih kuća u kojima se još uvijek živi Gospin poziv da se obitelji okupljaju na molitvu. Iz župnog ureda posebno potiču župljane da se u molitvi zahvale Bogu za sva dobročinstva i darove koje smo od njega primili.

Molitveni program u Međugorju teče po ustaljenom rasporedu: molitva krunice u crkvi sv. Jakova u Međugorju svake večeri je u 17 sati. Večernja sveta misa je u 18 sati. Molitva krunice na Podbrdu je nedjeljom u 14 sati, a Križni put na Križevcu petkom u isto vrijeme.

Ovaj zadnji vikend u rujnu, a kako pokazuju i najave za slijedeće dane početka listopada, Međugorje će biti dobro posjećeno. Za vikend su posebno bile brojne hodočasničke grupe iz Hrvatske i BiH. Ali bilo je i biti će i dosta stranih hodočasnika. U velikom su broju prisutni hodočasnici iz Irske, Italije, Njemačke, Libanona… ali i iz drugih zemalja.

Listopad je doista posvećen MOLITVI KRUNICE, molitvi koju je BD Marija toliko preporučivala tokom svih svojih zemaljskih ukazanja. Sama listopadska pobožnost nastala je u znak sjećanja na BITKU KOD LEPANTA kada je 1571. godine Zapadu zaprijetila opasnost od turske najezde. Papa Pio V. uputio je poziv svim kršćanima da se uteknu molitvi krunice. Kako svjedoče povijesni dokumenti, pobožni puk je velikodušno odgovorio na papin poziv da se po Marijinom zagovoru otkloni opasnost turske invazije. U čudesnoj bitci kod Lepanta, turske snage su poražene – i to je bio veliki znak kolika je snaga i moć molitve krunice i Gospinog posredništva.

Danas kad smo opet pod navalom raznih bezbožnih najezdi koje pokušavaju razrušiti pojedinca, obitelji i cijelu Crkvu, ostaje nam da se ugledamo na ovaj davni primjer pravovaljane i moćne obrane po molitvi krunice i utjecanju našoj Nebeskoj Majci. Samo MOLITVOM možemo pobijediti ovaj prije svega duhovni rat protiv Božje ljubavi i protiv Božjih stvorenja.

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 30.11.2020.
30. Novembre 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.