Međugorje je ovih zadnjih listopadskih dana prepuno hodočasnika iz cijeloga svijeta. Gospin mjesec i lijepo vrijeme doprinijeli su tome da su međugorska molitvena mjesta posjećenija nego ikada.

Posebno je bilo živo ovog zadnjeg vikenda u mjesecu, 26./27. listopada kada su se svim ovim stranim hodočasnicima pridružili uistinu mnogobrojni hodočasnici iz Hrvatske i BiH. U subotu jutro na postajama krunice na Podbrdu čekale su i po tri grupe, a hodočasnici su bili baš iz svih krajeva Lijepe naše i BiH. Neke pojedinačno, a neke povezane u molitvene zajednice, poput 4 autobusa molitvene zajednice Srce Isusovo iz Zagreba. Bilo je i puno grupa mladih koje su sa subotnjeg Frama festa u Mostaru, samo produžili još jedan dan u Međugorje. Ispovjednici su isto imali puno posla jer se po cijeli dan redovi za ispovijed nisu smanjivali.

Susreli smo i jednu neobičnu grupu hodočasnika iz JAKARTE, Indonezija. Oni su članovi karizmatske zajednice SHEKINAH iz Biskupije Jakarta, Indonezija, koju vodi biskup Mgr. Ignatius Suharyo kojeg je upravo prije par tjedana papa Franjo imenovao kardinalom. Voditelj zajednice, gospodin Purnomo Budihardjo, rekao nam je da su svi po prvi puta u Međugorju i da su jednostavno morali doći jer svugdje čuju priče o Međugorju. Ovdje svi osjećaju jedan veliki mir i iznenađeni su molitvenim ozračjem. U njihovoj mnogobrojnoj zemlji od 260 miliona, katolici su svega 2%, stoga im je neobično vidjeti kako je ovdje sva kultura prožeta katoličkom vjerom. „Osjećamo se blagoslovljeni što smo ovdje jer je blagoslov biti blizu Gospe!“ – rekao je gosp. Purnomo.

Ova molitvena grupa susreće se skoro svaki dan u različitim sekcijama od 8 – 22 sata, imaju svoju zgradu s kapelicom u kojoj svaki dan imaju svetu Misu. Njihovo hodočašće započelo je 24. listopada. Sletjeli su u Rim, zatim u Lanciano (Miracolo Eucharistico), zatim San Giovanni Rotondo (P. Pio), odatle su došli u Dubrovnik, a zatim ovdje. Iz Međugorja idu za Zagreb, Budimpeštu, Karakov, Prag, Čestohovu, Haalstadt i Beč i odatle će kući 7. studenog. 2019.

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 24.10.2020.
23. Ottobre 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.