U ponedjeljak 22.7.2019. na temeljima stare crkve, na kružnom toku s početkom u 20.30 sati, održana je VEČER ZAHVALE u sklopu KONCERTA GLAZBENIH SEKCIJA župe Međugorje.

Događaj je organizirao župnik fra Marinko Šakota, župni ured i organizacijski odbor Hodočašća za djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom, a dio je trodnevne priprema za proslavu patrona župe Međugorje, sv. Jakova apostola koji se slavi 25.7.2019.

Večer je započela glazbenim KONCERTOM na kojem su sudjelovale glazbene sekcije iz župe (muški članovi velikog zbora, klapa Concordia, Frama, tamburaški orkestar Misericordia, gitaristi...), koji su zajedno na bini, pod ravnanjem dvojice dirigenata prof. DAVORA MARKOTE i prof. DAMIRA BUNOZE zvučali poput simfonijskog orkestra. Prekrasno i bogato aranžirane pjesme, iznimni vokalni glasovi mladih Framaša te vokalne solistice Darije Ramljak, klape i muških članova velikog zbora učinili su da je 90 min. koncerta proteklo doista dinamično i nadasve inspirativno. Moglo se samo diviti svim tim mladim talentima koji žive u našem „malom mistu“! Da ove glazbene vrijednosti ne ostaju samo više na lokalnoj razini, pokazuju i njihovi nedavni rezultati, naime, Tamburaški orkestar Misericordia iz Šurmanaca, zajedno s vokalnom solisticom Darijom Ramljak, a pod ravnanjem prof. Davora Markote osvojio je prvo mjesto na 42. Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe koji je bio 30. svibnja do 2. lipnja 2019. u Osijeku. A muška klapa Conncordia iz Međugorja bila je ove godine jedina klapa iz BiH koja je izborila sudjelovanje na Festivalu klapa u Omišu.

Nakon glazbenog dijela koncerta, svoju riječ zahvale prisutnim izvođačima i župljanima uputio je fra Marinko Šakota, na čiju je inicijativu i podupiranje cijeli ovaj župni glazbeni projekat zapravo započeo i razvijao se. A nakon njega mons. Hoser se također obratio izvođačima oduševljen talentom svih tih mladih glazbenika, instrumentalista, vokalista te dirigenata. Posebno se zahvalio župljanima koji su kroz zadnje mjesece svojom gostoljubivošću i velikodušnošću u besplatnom primanju sudionika Hodočašća za djecu s teškoćama i invaliditetom i svećenika, doista životom i primjerom posvjedočili istinitost življenog Evanđelja i Gospinih poruka. Pozvao je sve župljane da nastave biti ova obiteljska „crkvica“, crkva u malom, koja najbolje navješta krepost gostoljubivosti i vjere na koju smo kao kršćani pozvani. I fra Zvonko Benković toplo se zahvalio svim župljanima koji su u primanju bolesnih i potrebitih zapravo primili samoga Krista.

Nakon toga uslijedilo je predavanje prigodnih zahvalnica/plaketa svima onima koji su primali učesnike Hodočašća djece s teškoćama i osoba s invaliditetom i svećenike na Duhovnu obnovu za njih, ili su na bilo koji drugi način pomogli pri ostvarivanju duhovnih programa koje organizira međugorska župa. Od pripremljenih 282 zahvalnice, preostalo je 112 nepodijeljenih, i one će se od danas moći preuzeti u župnom uredu.

Prepuni prekrasni prostor stare crkve na otvorenom, topla noć, vrhunski glazbeni doživljaj i dobre vibracije zahvalnosti, ohrabrujuće i tople riječi voditeljice Sanje Pehar i ostalih govornika, doprinijele su da je ova VEČER ZAHVALE doista bila jedna prelijepa proslava župnog ZAJEDNIŠTVA pod GOSPINIM srcem!

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Jerome Lynch: U Međugorju sam 'dotaknuo' vječnost
20. Settembre 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.