Don Toma je pozvala Hrvatska salezijanska provincija, a tijekom svoga boravka posjetit će Zagreb, Žepče, Međugorje i Split gdje će imati brojne susrete.

Indijski salezijanski svećenik don Tom Uzhunnalil boravit će u Hrvatskoj i BiH od 15. do 22. listopada kako bi prenio svoje iskustvo života u zatočeništvu isilovaca. Don Toma su oteli u ožujku 2016. godine u jemenskom gradu Adenu gdje je služio kao misionar u staračkom domu sestara Misionarki ljubavi. Teroristi su pritom ubili ukupno 16 ljudi, od kojih su četiri redovnice ubijene pred Tomovim očima, a jedino su njega odlučili zadržati na životu.

Svjetski mediji bili su prepuni nagađanja o sudbini don Toma, crkvene su vlasti pozivale na molitvu, da bi don Tom napokon bio oslobođen u rujnu 2017. godine zahvaljujući zajedničkim naporima Vatikana, omanske vlade i vlasti Jemena. U zatočeništvu je proveo 557 dana, a nakon povratka na slobodu don Tom je istaknuo kako je dane provodio u molitvi, posebice za duše ubijenih u tom krvavom pohodu, te za svoje otmičare.

- Svakoga dana molio sam Anđeo Gospodnji, tri ili četiri krunice; zatim Očenaš, Zdravo Marijo i Slava Ocu za ubijene sestre, krunicu Božanskom milosrđu; meditirao sam nad Križnim putem i slavio svetu misu, iako nisam imao kruha ni vina, a molitve sam izgovarao po sjećanju. Molio sam za svoje otmičare i zahvalio Bogu za sjeme dobra koje su imali u svojim srcima. Zahvaljujući Bogu, ne osjećam nikakvu mržnju spram njih.

Don Toma je pozvala Hrvatska salezijanska provincija, a tijekom svoga boravka posjetit će Zagreb, Žepče, Međugorje i Split gdje će imati razne susrete. Njegovu dirljivu priču moći ćete pročitati u knjizi Čudom živ u izdanju nakladničke kuće Salesiana koja će biti predstavljena u Zagrebu. Svojim dolaskom don Tom će obogatiti i izvanredni svjetski misijski mjesec listopad koji je proglasio papa Franjo.

PROGRAM:

SPLIT

petak, 18.10. u 20h svjedočanstvo i misa za mlade na početku volonterske inicijative 72 sata bez kompromisa u studentskom kampusu. Organizator Skac St.

subota, 19.10. don Tom će provesti dan u župi Pomoćnice kršćana u Splitu gdje će služiti svetu misu u 19h (nakon mise svjedočanstvo); susret s s mladima i s vjernicima.

ZAGREB

nedjelja, 20.10. u 12h misa u župi Marije Pomoćnice na Knežiji, u 19h misa u crkvi Svete Mati Slobode na Jarunu i susret s vjernicima i mladima

ponedjeljak, 21.10. u 18h predstavljanje knjige Čudom živ: 557 dana u rukama isilovaca u crkvi Svete Mati Slobode (dvorana don Petar Šimić), u 20h molitveni susret s braniteljima (uz svjedočanstvo i hrvatskih zatočenika)

Za vrijeme svoga posjeta don Tom će boraviti i s Misionarkama ljubavi koje djeluju u Zagrebu i s njima će podijeliti svoje svjedočanstvo i zajedno se pomoliti. Don Tom će posjetiti i neke srednje škole: Katolički školski centar u Žepču, Nadbiskupsku gimnaziju i VII. gimnaziju u Zagrebu. Provest će i jedan dan u Međugorju u osobnoj molitvi i zahvaljivanju Gospodinu.

donbosco.hr

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Najveće jaslice na svijetu
04. Dicembre 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.