Papa Franjo i službeno je odobrio hodočašća u Međugorje.

Ta je vijest u Međugorju primljena s oduševljenjem, a s vjernicima je razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič. No, ova odluka ne znači i rješavanje statusa Međugorja koje se još čeka. Iz svega se može iščitati da Papa poručuje kako je Međugorje posebno mjesto, možete doći ovdje i moliti se.

Na kraju svake današnje mise u Međugorju, na svim jezicima, čita se upravo Papin stav o hodočašću što izaziva veliko oduševljenje među vjernicima. ''Bio je poseban trenutak s obzirom na to kakva je situacija, a ja vjerujem da su svi posebno osjećali da mogu doživjeti taj trenutak da Međugorje ide naprijed'', kazala je Maja iz Zagreba.

S Papinom odluku slažu se i hodočasnici. ''Bilo je i vrijeme da je službeno nakon svih ovih godina'', smatra posjetiteljica koja je u Međugorje došla iz Londona.

Da se radi o velikoj odluci za Međugorje, potvrdio je i međugorski župnik fra Marinko Šakota. ''Ovo je velika vijest i za Međugorje i za sve koji su vezani za njega diljem svijeta. Međugorje je pokret, nešto čudesno što je nastalo iz malog naroda'', kazao je fra Marinko Šakota.

Ova je odluka donesena niti godinu dana nakon što je Papa imenovao monsinjora Hosera da brine isključivo o Međugorju i njegovim potrebama oko hodočasnika.

S druge strane, pitanje ukazanja odvojeno je od ove objave jer to pitanje još nije riješeno i službene odluke Vatikana o statusu Međugorja nema. Tako nije poznato hoće li Međugorje biti svetište ili pak mjesto ukazanja ili nešto drugo, no fra Marinko Šakota ističe da je i ova Papina odluka veliki korak prema odluci da Međugorje postane svetište. Video pogledajte OVDJE.

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 1.12.2020.
01. Dicembre 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.