Odrasli se trebaju zapitati gdje im je ljudskost kada ih djeca svojim konkretnim primjerom podsjete na nju. Jedan ovakav slučaj zabilježen je prošle godine u Pennsylvaniji, u SAD-u.

Riječ je o osmogodišnjem dječaku Owenu Shylkofskom koji očito ima jak osjećaj za druge te tako brine za svoju zajednicu. Njegov, možemo reći, altruizam došao je na vidjelo nedavno nakon što su u užasnom požaru njegovi susjedi ostali bez krova nad glavom.
Uvidjevši to želio je pomoći kako bilo. Tako je odmah u dvorištu postavio štand na kojemu je prodavao limunadu, a sav novac od zarade ostavljao je za susjede.

Owen, koji sanja jednoga dana postati policajcem, bio je shrvan kada je otkrio da je pokraden. Njegova baka Tammi je za Fox news objasnila kako je bio jako ponosan na ono što je učinio...
On je tako svoje razočaranje podijelio na Facebook-u, da bi uskoro otkrio kako isti karitativni instinkt koji je njega nagnao na prodaju limunade obitava i u srcima drugih osoba njegove zajednice. Samo sat vremena nakon njegove objave ljudi iz svih krajeva počeli su dolaziti kako bi posjetili njegov štand i dali svoj novčani doprinos njegovoj vrijednoj nakani.

Na Owenovo oduševljenje među njegovim kupcima našlo se gotovo 20-ak policajaca koji su ga iznenadili novčanom donacijom. Oni su mu također omogućili da nosi policijski šešir, sjedi u njihovu službenom automobilu i pokreće sirenu te mu zahvalili na njegovu izvanrednom građanstvu.
Tako je nakon što je izgubio prikupljenih 50, ponovno skupio više od 300 dolara pomoći za svoje susjede.

Na nama je odlučiti hoće li ovaj svijet graditi Oweni ili oni koje je on potaknuo ili pak oni koji su ga pokrali. Usudimo se samoinicijativno biti dobri bez da očekujemo nešto zauzvrat. Ljudski je. Kršćanski je. | Nedjelja.ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 20.6.2021.
20. Giugno 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.