Raspored slavlja Velikog tjedna koje predvodi papa Franjo. Mons. Guido Marini, glavni ceremonijar u bazilici svetog Petra u Vatikanu izdao je priopćenje u kojem navodi kako je zbog situacije s Corona virusom promijenjen raspored liturgijskih slavlja, koje će predvoditi papa Franjo.

- Posljedično izvanrednoj situaciji prouzrokovanoj širenjem pandemije COVID-19 i uzimajući u obzir uredbe Kongregacije za bogoštovlje i stegu sakramenata od 25. ožujka 2020., nužno je bilo promijeniti raspored liturgijskih slavlja koje predvodi papa Franjo kao i načine sudjelovanja - stoji u priopćenju mons. Marinia, prenosi nedjelja.ba.

Papa Franjo će 'predslaviti obrede Velikog tjedna na oltaru Katedre sv. Petra u bazilici sv. Petra' na Maslinsku nedjelju s početkom u 11 sati. U Vazmenom trodnevlju misa Večere Gospodnje započinje u četvrtak u 18 sati, u petak obred Muke Gospodnje započinje isto u 18 sati. Tradicionalni Križni put iz rimskog Koloseuma seli na prostor ispred bazilike sv. Petra sa početkom u 21 sat.

Uskrsno bdijenje na oltaru Katedre u bazilici sv. Petra započinje u subotu 11. travnja u 21 sat dok će na Vazmenu nedjelju 12. travnja papa Franjo predslaviti Misu s početkom u 11 sati nakon čega slijedi blagoslov UrbietOrbi.

Obrede Velikog tjedna moći će te izravno pratiti putem Laudato televizije.

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Hrvatska odlučila: Državljani BiH mogu u RH bez obavezne samoizolacije
09. Luglio 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.