Drinovčanin fra Andrija Majić jedan je od šestorice franjevaca koji su 24. svibnja primili sveti red đakonata u samostanskoj i župnoj crkvi Svetoga Spasitelja u Jeruzalemu.

Misu je predslavio i kandidate zaredio nadbiskup mons. Pierbattista Pizzaballa, apostolski upravitelj Latinskog patrijarhata u Jeruzalemu. Uz njega u koncelebraciji je bio kustod Kustodije Svete Zemlje fra Francesco Patton koji je prozvao kandidate za ređenje i jamčio njihovu prikladnost za primanje svetoga reda đakonata, piše Nedjelja.ba

Fra Andrija Majić član je Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije. Vjernik je župe Sv. Mihaela Arkanđela u Drinovcima. Rođen je 1994. u obitelji oca Damira i majke Zore, rođ. Macan.

Osnovnu školu završio je 2009. u Drinovcima te nakon toga upisao je srednju građevinsko-tehničku školu u Grudama. Po završetku prvoga razreda odlučuje se za duhovni poziv. Provincija hercegovačkih franjevaca šalje ga u Franjevačko sjemenište Provincije Bosne Srebrene u Visokom gdje se upisuje 2010. u prvi razred Franjevačke klasične gimnazije. Završivši četvrti razred, franjevački habit oblači u Mostaru 13. srpnja 2014. te time ulazi u godinu kušnje – Novicijat na Humcu kraj Ljubuškoga. Prve privremene zavjete u Redu manje braće polaže na Humcu 5. srpnja 2015., a svečane – doživotne 15. rujna 2019. u Međugorju.

Filozofsko-teološki studij započinje 2015. na Katoličkom bogoslovskom fakultetu u Zagrebu. Od 2017. studij nastavlja na Jeruzalemskom teološkom studiju Papinskoga sveučilišta Antonianum u Jeruzalemu gdje sudjeluje u životu i radu Kustodije Svete Zemlje, javlja grude-online.com.

Službu lektorata primio je 2015., a službu alkaliteta godinu dana kasnije u Zagrebu. Ispovijest vjere pred primanje svetoga reda đakonata položio je 23. svibnja u Jeruzalemu.

Ostali kandidati koji su primili red đakonata: fra Allan Sosthène Ba-nzonzi (Republika Kongo, Kongo Brazzaville, član Fondacije Naše Gospe Afričke); fra George Rafael Jamal (Sirija, član Kustodije Svete Zemlje); fra Gerson Alexander Rodríguez (Salvador, član Provincije Naše Gospe Guadalupske u Srednjoj Americi); fra Pascal Kamfwa Shokwe (Demokratska Republika Kongo, Kongo Kinshasa, član Provincije svetog Benedikta Afričkog) te fra Paulo Francisco Paulista (Brazil, član Kustodije Svete Zemlje).

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Papa Franjo: "Mislim na svetu Sofiju i jako sam žalostan"
13. Luglio 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.