Talijanska biskupska konferencija (Conferenza episcopale italiana – CEI) objavila je 24. studenoga poruku za došašće u kojoj se vjernike u pandemiji koronavirusa poziva na novi zanos življene vjere u predbožićno i božićno vrijeme, prenosi Vatican News.

Ne smijemo se povući i čekati bolja vremena, upozoravaju talijanski biskupi. Italija je kao i mnoge zemlje u svijetu suočena s ograničenjima i zabrinjavajućim osobnim, socijalnim, gospodarskim i financijskim posljedicama pandemije koronavirusa. Ali, pred tim izazovima ne smijemo zauzeti stav „spašavaj se tko može“, jer bi se uskoro mogao pretvoriti u „svi protiv svih“ što bi bilo gore od bilo kakve pandemije, poručuju biskupi.

Došašće u pandemijskoj 2020. godini razdoblje je svjetske povijesti koje se može shvatiti kao „prekid s prošlošću“ da bi se budućnost iznova i ljudskije oblikovala. Protekli su mjeseci pokazali izvanrednu kreativnost župnih zajednica, crkvenih i laičkih udruga, obitelji i pojedinaca, što se tiče bogoslužja i molitvenoga života, kao i karitativnih i humanitarnih akcija osjetljivijih na svaku vrstu siromaštva.

U njima se očituje najvrsnije talijansko katolištvo ukorijenjeno u biblijskoj vjeri i brižno prema onima na rubu društva, ističu biskupi. Na kraju poruke stoga zaključuju da usprkos golemim teškoćama „možda živimo vrijeme društvenoga preporoda”.

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
U drevnoj armenskoj crkvi Turci zapalili roštilj
18. Gennaio 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.