Iako su hrvatski mediji jutros najavili da će Nacionalni štožer te zemlje danas donijeti odluku o obaveznoj 14-dnevnoj samoizolaciji za državljane BiH koji ulaze u Hrvatsku, to se do večeras nije dogodilo, piše klix.ba. To znači da državljani BiH bez problema mogu putovati u susjednu zemlju, turistički ili poslovno.

Kako Klix.ba neslužbeno saznaje postoji vjerovatnoća da će Hrvatska ispoštovati ranije donesenu odluku Nacionalnog štožera od 30. lipnja, koja je na snazi do 14. srpnja. To se odnosi na odluku kojom državljani BiH mogu ulaziti u Hrvatsku bez obaveze samoizolacije, ali samo iz opravdanog razloga (potvrda za turizam i poslovno, tranzit itd.)

No povećan broj zaraženih osoba u Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Crnoj Gori i drugim zemljama naše regije ipak bi moglo navesti nadležne u Hrvatskoj da prije 14. srpnja promijene odluku. S druge strane hrvatske vlasti su pod pritiskom turističkih radnika, posebno sa Makarske rivijere, koje trpe velike posljedice zbog nedostatka gostiju iz Bosne i Hercegovine.

Tome u prilog ide izjava direktora Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslava Capaka koji je u utorak izjavio da se ponovo razmatra uvođenja mjere samoizolacije za državljane Bosne i Hercegovine.

Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš kazao je u srijedu kako se svaki dan rade situacijske analize epidemije u toj i okolnim državama i da se razmatraju potencijalne mjere za državljane susjednih zemalja.

Ukoliko Hrvatska i donese odluku o 14-dnevnoj izolaciji za one koji dolaze iz BiH, implementacija ne bi trebala početi odmah, a zbog hrvatskih državljana u BiH i Srbiji, odnosno kako bi se oni na vrijeme mogli vratiti u zemlju, a da ne moraju u izolaciju. klix.ba

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Evanđelje dana, 6.8.2020.
06. Agosto 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.