Fra Thomas Haake iz Washingtona DC prošlog je tjedna brutalno napadnut samo zato što je katolički svećenik. Napadnut je dok je hodao ulicom i tiho molio. Također, ukrali su mu telefon. Ima 80 godina. Nenaoružani starac. Nema prosvjeda; nema vijesti; nema protesta.

Također, napadnuta je i skupina katolika koja je mirno molila ispred kipa svetog Louisa u Missouriju, piše Dnevno.hr.

Događaj je dokumentirao Conor Martin, sudionik molitve.

Connorova izjava glasi:

Jučer su, moleći za mir i jedinstvo u našem gradu i zaštitu kipa svetog Louisa, prosvjednici Black Lives Mattera počeli maltretirati, zlostavljati i napadati katolike koji su mirno molili. Nismo napravili ništa u znak odmazde. Dozvolili smo im da nas pljuju, nazivaju nas pogrdnim imenima, stavljaju nam prste u lice, guraju nas i antagoniziraju, ali nismo se osvetili. Nastavili smo se mirno moliti. Tada je jedan muškarac prišao i rekao da će napasti mene, još jednog katoličkog muškaraca i katoličku ženu koja je bila tamo, ako ne odemo. Nastavili smo moliti.

U tom je trenutku netko iz gomile izlio neidentificiranu tekućinu starijem muškarcu na glavu, a zatim ga je napao nasilni pojedinac. Uzeli su mu štap za hodanje i kad nije reagiraao, srušili su mu šešir s glave, nazvali ga kožnom glavom i napali ga. U ovom trenutku intervenirao sam kako bih povukao napadača svog prijatelja, a mene su napali rulja i napadač.

Molim vas, nastavite moliti za mir dok prolazimo kroz ovo zastrašujuće vrijeme u povijesti naših naroda.

Ni o ovom događaju nema vijesti, nema prosvjeda, nema protesta.

“Ako vas svijet mrzi, znajte da je mene mrzio prije nego vas.
Kad biste bili od svijeta, svijet bi svoje ljubio; no budući da niste od svijeta, nego sam vas ja izabrao iz svijeta, zbog toga vas svijet mrzi.” (Iv 15,19)
“Blago vama kad vas – zbog mene – pogrde i prognaju i sve zlo slažu protiv vas!
Radujte se i kličite: velika je plaća vaša na nebesima! Ta progonili su tako proroke prije vas!” (Mt 5,12)

Vjera /Kyrios

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Mlada misa fra Zlarka Ćorića
05. Agosto 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.