Na klupama u crkvi postavljeni su mali kipovi svetaca kako bi vjernici tijekom misnih slavlja mogli poštivati zdravstvene mjere za sprječavanje širenja koronavirusa.

Svećenik župe San José u Rizalu na Filipinima, otac Ronald Ocampo, došao je na vrlo originalnu ideju kako bi doprinio održavanju fizičke udaljenosti!

Ovo rješenje župe San José velika je gesta koja pokazuje brigu za zdravlje svih onih koji sudjeluju u liturgijskim slavljima, piše Aci Prensa, donosi HKM.

Ideja župnika oca Ronalda

Prema izjavama lokalnim medijima, ideja korištenja kipova svetaca potekla je od oca Ronalda, koji je istodobno želio stvoriti ugodnu atmosferu.

“Želio sam biti kreativan, kako bi župljani imali ugodnu atmosferu kad uđu u crkvu”, rekao je svećenik.

zupnik-filipini-1.jpg

Foto Aci Prensa

Poštivanje pravila

Kipovi se redovito dezinficiraju u skladu s odredbama za ponovno otvaranje crkava i povratak javnih slavlja u zemlji, a župa San José na poseban način pokazuje veliku predanost poštivanju pravila.

zupnik-filipini-2.jpg

Podaci na Filipinima

Prema podacima koje je objavilo Sveučilište Johns Hopkins, Filipini trenutno registriraju više od 46.000 zaraženih bolešću COVID-19, a više od 1.300 ljudi umrlo je od virusa.

Od 1. lipnja, vlada zemlje dozvolila je vjerska okupljanja u zonama označenima inicijalima MGCQ ili “modified general community quarantine“. Dopušteni kapacitet unutar crkava je 50%. U crkvama izvan označenih zona dopušteno je okupljanje od maksimalno 10 osoba.

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
5. DAN MLADIFESTA – 5. kolovoz 2020.
05. Agosto 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.