Upravo objavljeno godišnje izvješće Međunarodnoga katoličkoga djela Papinskog prava Crkva u potrebi (Kirche in Not) pokazuje kako je kroz svoja 23 nacionalna odjela podijelilo pomoć u visini 111 milijuna eura.

Organizacija je time pomogla 5 019 projekata u 139 zemalja. Kao i proteklih godina veći dio donacija bio je namijenjen projektima u Africi (27 %) i na Bliskom istoku (25 %).

Protekle je godine zabilježen posebno jak porast pomoći Bliskom istoku – od početka Arapskoga proljeća 2011. zaklada je u toj regiji realizirala projekte u vrijednosti 99 milijuna eura, od toga više od 18 milijuna samo protekle godine. Značajno su povećana i sredstva za Siriju, tamo je 2018. investirano 8,6 milijuna eura, odnosno 2,9 milijuna eura više nego 2017. Oko 6,5 milijuna eura upućeno je u Irak; 5,2 milijuna eura u Indiju; 3,2 milijuna u Ukrajinu i 2,8 milijuna eura u DR Kongo.

Ukupno u svijetu prošle godine Kirche in Not pomogla je izgradnju i obnovu 2 470 stambenih objekata, kapela, crkava, samostana i pastoralnih i obrazovnih centara, a 16,4 % sredstava uloženo je u stipendije kojima se pomoglo 40 569 svećenika.

Značajna su sredstva, 11,2 %, bila dodijeljena obrazovanju 14 169 kateheta i angažiranih laika. Pomogli su i nabavu transportnih sredstava potrebnih u pastoralnom djelovanju – 907 vozila, među njima 370 automobila, 189 motocikla, 342 bicikla, dva kamiona, dva autobusa i dva broda. U kršćanske medije i izdavaštvo uloženo je pak 4,6 % sredstava, javlja Vatican News.

Kirche in Not velikodušno je pomagala i Crkvu u Hrvata još u doba komunizma, kao i tijekom, ali i nakon Domovinskog rata. Zahvaljujući njihovoj pomoći obnovljeni su mnogi crkveni objekti i sagrađeni novi. Na humanitarnom planu pomagali su u zbrinjavanju ljudi, a u tijeku rata bili su osobito angažirani.

Osmrtnice ba

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Jerome Lynch: U Međugorju sam 'dotaknuo' vječnost
20. Settembre 2020.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.