Neka vam ove časne sestre iz Dublina podignu raspoloženje viralnim plesom

Tijekom lockdowna u Irskoj, ove izolirane redovnice svojim plesom podigle su raspoloženje i donijele osmijehe na lica mnogih.

Skupina redovnica iz Dublina održava raspoloženje tijekom lockdowna. Ovi viralni pokreti nazvani „Jerusalema“ postali su popularni na TikTok-u prošle veljače, na početku pandemije.

Prema Classic FM-u, piše Aleteia, 13 redovnica koje se pojavljuju u videu u dobi su od 28 do 92. Mlađe časne sestre plešu dinamičnije dok starije sestre ostaju sjediti, održavajući ritam pljeskanjem. U veselom videu nalaze se časne sestre u crvenim i plavim haljama, kao i nekoliko svećenika koji plešu oko slikovitog samostana sv. Alfonsa.

Sestra Lucy Conway rekla je za RTÉ News da je cilj videa razveseliti ljude. Sestre su rekle da je ples samo još jedan način za molitvu za one koji pate zbog COVID-19 . Irska, koja bilježi porast slučajeva, nedavno je produžila zaključavanje do Uskrsa .

Sestre su primijetile da su ih njihovi lokalni svećenici i redovnici izazvali na ples, od kojih se nekoliko također pojavljuje u videu. Plesu je trebao čitav vikend da se usavrši i snimi. Otkrile su da sz od objavljivanja videozapisa dobili brojne e-mailove kojima zahvaljuju na potezima.

Časne sestre imaju sjedište u Dublinu od 1859. godine a pripadaju zatvorenom redu koje svoj život posvećuju posvećuju svoj život Bogu u strogoj klauzuri. Obično prikupljaju sredstva proizvodnjom hostijaa koji će se koristiti u liturgiji, ali od pandemije su se stali sa proizvodnjom zbog nedostatka potražnje. Sada pletu, proizvode svijeće i molitvene kartice te snimaju zabavne videozapise koji svima donose osmijehe.

POGLEDAJTE IH I NASMIJTE SE:

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Pobožnost Milosrdnom Isusu
11. Aprile 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.