ŠOK IZ NJEMAČKE CRKVE: Ni sv. Pričest nije moguća bez potvrde o cijepljenju!

Nisam mogao vjerovati pričama da je to istina dok austrijski katolički portal Kath.net nije prenio obavijest iz njemačke katoličke župe Svete Elisabethe iz Fulde na čijim stranicama piše kako „davatelji ali i primatelji svete Pričesti (čak i u slučaju bolesti kad svećenici posjećuju bolesne u kućama i bolnicima), moraju imati spreman dokaz o cijepljenju“.

Piše: Dr. Jure Burić

Točnije određeno, bolesnima se sveta Pričest može dati samo ako su davatelj i primatelj potpuno cijepljeni.

Eto kamo nas vodi ovo ludilo oko Covida-19. Pa ima li itko pametan u Crkvi da takve gluposti spriječi? Gdje to nesta vjera davatelja svete Pričesti? Može li to prihvatiti zdrav razum njezinih primatelja? Naravno da ne može.

Možete li zamislite umirućeg bez te potvrde i njegovu žarku želju kako bi primio Tijelo Kristovo prije odlaska s ovoga svijeta? Je li on kriv što se primjerice razbolio prije zakazanog cijepljenje ili se iz razumnih (medicinskih ili etičkih) razloga nije mogao cijepiti?

Pitam se hoće li u takvom slučaju davatelja svete Pričesti, koji se bude pridržavao te odredbe, peći savjest ako je ima? Ili će biti ispunjen zadovoljstvom zbog pridržavanja te nakaradne odredbe nekoga „pametnog“ iz redova Crkve u Fuldi? Nije li ta odredba samo odraz htijenja upitnih moćnika Crkve i njihove sprege sa još upitnijom politikom?

Razmišljaju li možda ti „umnici“ kako bi u budućnosti svim umirućim ljudima trebali u ruke predati takvu potvrdu o urednom cijepljenju kako bi je dolaskom pred Gospodiba mogli Gospodinu i pokazati. A ne znaju kako to Gospodina ne zanima. On sve potrebite podatke već ima. Njega više zanimaju oni koji stvaraju nered i od takvog nereda profitiraju.

Fenix-magazin/SIM/ dr. Jure Burić

Tagged under