Svećenik iz Zapadne Virdžinije, države na atlantskoj obali SAD-a., osvojio je četvrt milijuna dolara u TV emisiji Tko želi biti milijunaš i obećao da će sav donirati novac katoličkoj osnovnoj školi.

Otac Bill Matheny već 17 godina pokušava ući u TV show Tko želi biti milijunaš. Prošlog je ljeta napokon ispunio svoj san, obećavši da će svoj dobitak donirati katoličkoj školi svetog Franje Asiškog u St. Albanu u zapadnoj Virginiji koju je pohađao kao dijete, piše ChurchPop.

Iskoristio je sva tri života i osvojio 250 tisuća dolara prije nego što mu je isteklo vrijeme u kvizu . Vratio se sljedećeg dana kako bi pokušao osvojiti 500.000 dolara. Iako se dvoumio oko točnog odgovora, nije bio dovoljno siguran i odlučio je otići s 250.000 dolara. Nakon donošenja te odluke, voditelji emisije su mu otkrili da je odgovor za kojeg je samo nagađao da bi mogao biti točan bio ispravan.

"Da sam igrao samo za sebe, igrao bi do kraja", rekao je svećenik lokalnoj TV stanici u Zapadnoj Virginiji. "Činilo se da je to logičan odgovor, ali dovoljno dugo gledam ovu emisiju da znam da kad netko dođe do te razine, ono što izgleda kao logičan odgovor ipak to na kraju nije. Pa sam se bio zabrinuo. Da sam samo ja u pitanju, riskirao bih jer bi se mogao pomiriti s tim da sam dobio 50.000 dolara, ali zbog škole ne bih mogao riskirati 200.000 dolara. "

Prijevod Erika Radovic/Medjugorje-info.com

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Znate li za sveti plašt svetog Josipa? Donosimo i posvetnu molitvu
20. Gennaio 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.