Tisuće ljudi je u subotu diljem Argentine sudjelovalo u Hodu za život protiv novog Zakona o pobačaju koji je predložio argentinski predsjednik Alberto Fernández i kojeg je podržala vlada.

Prosvjednici su na argentinske ulice izašli s nacionalnim zastavama, brojnim transparentima i svjetloplavim šalovima koji označavaju protivljenje pobačaju, piše Narod.hr.

Prosvjed je organiziralo oko 150 organizacija civilnog društva, a podržale su ga Katolička crkva i evangelička vjerska zajednica.

Najveći broj sudionika Hoda za život okupio se u glavnom gradu, Buenos Airesu, ispred palače argentinskog Nacionalnog kongresa, gdje bi ovaj tjedan trebala započeti rasprava o novom prijedlogu Zakona o pobačaju.

Pobačaj je u Argentini dopušten samo u slučajevima silovanja ili ako je majčino zdravlje ugroženo, a ovo je deveti put da je zakon o pobačaju predstavljen u argentinskom parlamentu – gdje su katolici većina.

Posljednji prijedlog Zakona prema kojem bi pobačaj bio dopušten do 14. tjedna trudnoće predstavljen je 2018. godine. Tada su ga podržali zastupnici u Zastupničkom domu, no gornji dom, Senat, ga je odbio.

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
DIRLJIVA PORUKA ZLOSTAVLJANIM ŽENAMA Rajko Bundalo: "Jako puno žena plače"
27. Gennaio 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.