'Pomogla sam donijeti na svijet mnogo beba, od kojih su brojne trebale asistenciju da udahnu svoj prvi dah. Oživljavala sam pacijente i vraćala ih u život. Ali sam i dalje samo medicinska sestra', poručila je Caitlin Brassington.

Caitlin Brassington je medicinska sestra s 18 godina iskustva iz Australije. Dok svakodnevno spašava živote i pomaže pacijentima, isto tako je često frustrira kada joj se netko obrati s 'ti si samo medicinska sestra'. Stoga je odlučila očitati lekciju svima koji je na taj način patroniziraju.

Naime, ona je jedan dan nakon smjene u radnoj uniformi otišla u trgovinu. Tamo je srela poznanicu koja joj je iznenađena rekla: "Nisam do sada znala da si ti samo medicinska sestra".

"Pomogla sam donijeti na svijet mnogo beba, od kojih su brojne trebale asistenciju da udahnu svoj prvi dah. Ali i dalje sam samo sestra. Držala sam umiruće pacijente za ruke i nastojala im osigurati dostojanstvo dok odlaze s ovog svijeta. Ali sam i dalje samo medicinska sestra. Savjetovala sam ožalošćene roditelje nakon što su izgubili djecu. Ali sam i dalje samo medicinska sestra. Oživljavala sam pacijente i vraćala ih u život. Ali sam i dalje samo medicinska sestra", napisala je u svom Facebook statusu.

"Ja sam oči, uši i ruke liječnika koje liječe vaše bolesti. Ali i dalje sam samo medicinska sestra. Mogu educirati pacijente i medicinsko osoblje. Ali i dalje sam samo medicinska sestra. Ja sam glas pacijenata u zdravstvenom sustavu, koji nije poznat da uvijek stavlja interes pacijenata na prvo mjesto. Ali i dalje sam samo medicinska sestra. Propuštam Božiće, rođendane vlastite djece i njihove školske priredbe kako bih radile i brinula se za vas i vaše najmilije. Ali i dalje sam samo medicinska sestra", nastavila je.

Caitlin upozorava da se u 'njezinim cipelama' nalaze i brojne druge profesije poput učiteljica, ali i uloga majke, koja se često percipira kao nešto 'što se tek tako obavi'.

"Napisala sam ovaj status i za sve one žene koje se svakodnevno diskriminira ili ne cijeni zbog njihovih poslova i životnih uloga", naglasila je.

Taj njezin post je lajkan gotovo 3.000 puta i podijeljen 500. Reakcije su i više nego ohrabrujuće i pozitivne, a to je ono što je ova medicinska sestra i htjela postići - da se idući put zamislite kada želite obezvrijediti načiji težak rad i trud.

Puoi pagare la donazione sul conto PayPal del portale di medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Preminuo fra Kornelije Kordić
22. Aprile 2021.
I cookie rendono più facile per noi fornirti i nostri servizi. Con l'utilizzo dei nostri servizi ci autorizzi a utilizzare i cookie.