Neshvaćena snaga molitve

Doista, daleko najveći broj Gospinih poruka sadrži molitvu.

Najčešće je to izravan poziv i poticaj na molitvu uz istodobno podsjećanje na njezinu važnost u našem duhovnom životu, za naš rast u vjeri za podnošenje tereta života i nadvladavanje različitih kušnji kroz koje prolaze ne samo pojedinci, nego i cijela Crkva i svijet. Veoma je čest poziv na molitvu kao sredstvo ostvarenja mira. To je slučaj i s OVOM PORUKOM. Nakon što je podsjetila da sotona ugrožava plan pomirenja, Gospa snažno poziva: "Molite, molite, molite da bi Bog preko svakog od vas mogao djelovati. Neka vam srca budu otvorena Božjoj volji."

Samo se površnom promatraču brojne Gospine poruke mogu činiti kao dosadno ponavljanje jedne te iste teme ili nekolicine njih. To neki, uz dužinu trajanja ukazanja, i navode kao ozbiljan prigovor autentičnosti ukazanja. No, treba jasno reći da je to pogrešan dojam i zaključak. Riječ je ne samo o planu koji treba vremena da bi se ostvario, nego i o procesu učenja u kojemu se prepoznaje Gospina brižna pedagogija i snažna unutarnja dinamika puta na kojem se nalaze oni koji prihvate Gospine poruke i odluče se na život molitve. A i ona ih uvijek iznova poziva da mole ustrajno i bez prestanka.

Zašto je važno moliti bez prestanka? Nije to gomilanje zasluga pred Bogom, kako netko može pomisliti. Riječ je o čišćenju našega srca i oslobađanju od utjecaja zloga. Gospaje to u jednoj poruci izrekla gotovo dramatično: “Draga djeco! I danas vam želim pokazati koliko vas ljubim, ali mi je žao što ne mogu pomoći svakom da shvati moju ljubav. Zato vas, draga djeco, pozivam na molitvu i potpuno predanje Bogu, jer sotona želi da vas odvoji svagdanjim stvarima i u vašem životu želi da zauzme prvo mjesto. Zato, draga djeco, molite bez prestanka! Hvala vam što ste se odazvali mom pozivu!”(16.10.1986.)

Polazeći od ove poruke, možemo bolje shvatiti i OVU PORUKU, koja je kao i ova, istodobno upozorenje na ono što nam naš protivnik sprema i na važnost molitve kojom se jedino možemo oduprijeti njegovim planovima i ostati vjerni suradnici u ostvarenju Gospina plana s ovom župom, s Crkvom i svijetom.