Ostanite poslušni Gospi kako bi bili Isusu po volji

Hvaljen Isus i Marija! Dragi moji! Najljepši dar Isusu na oltaru je posvećenje našega srca. Isus želi da ono Njega otkucava, poput hramskog zvona koji poziva na čas molitve, koja je ključ našega sjedinjenja sa Isusom.

Naša najveća briga bi trebala biti;osloniti se na Isusovo rame s velikim pouzdanjem u Njegovu providnost. Svaka Isusovo molitva je otvarala nebesa. Uzdizala se poput mirisnog tamjana. Zašto? Pa njena je snaga dolazila u vršenju volje Oca nebeskoga. I mi moramo svaki dan otvarati svoje srce i predavati svoje slabosti, kako bi ih Isus pretvarao u žar božanskoga života i kako bi i mi vršili volju Oca nebeskoga. To je naša najbolja i jedina krilatica po kojoj Isus uskrišava našu raspadljivost. Shvatite da je molitva srce koja pokreće cijeli organizam našega bića. Ne propuštajte svoje molitve nikada jer ona je ta koja otvara sve naše vidike.

Blago onima koji su to shvatili. Oni ništa ne pitaju, njima je sve jasno. Oni su u službi živoga Boga! Jer biti u Božjoj službi znači biti pomazan Duhom Svetim koji izriče svoj fiat:“Ovo je Moj sin ljubljeni koji mi je po volji“ Ljubiti svoga Boga svim srcem znači biti predan u Njegove ruke, kako bi On u nama mogao ostvariti put svoje volje. Tko god ide za Isusom čuje Njegov glas i ne luta nikada. Živi po planinskim obroncima i hrani se zdravom ispašom koja mu daje snagu u koracima jedne gazele. Tko je sa Isusom sabire, a tko nije rasipa. Temelji na kojima stoji Crkva je Božja Riječ, a temelji našega spasenja su Isusove Riječi, koje su upućene s križa Ocu. Mi smo spašeni po Isusovoj Riječi, koju je sam izrekao:“Neka se vrši volja tvoja Oče“ i „Svršeno je Oče“. Izvan nje dragi moji nema ljudskom rodu spasenja. Tko se njoj priklonio ima sada svu puninu vječnoga života. Osjećate li ove riječi koje govori? Slažu li vam se u srcu?

Znate Crkva ima dvije ukrštene grede: VOLJA OČEVA I LJUBAVI PREMA ČOVJEKU. Ispod njih izvire kupelja Jaganjčeve krvi, koja sapire svaku zarazu zla. Od rođenja Isus je postao našim Spasiteljem. Ostao je s nama sve dok traje naše ovo privremeno. Najveća žalost Njegova srca je kada vidi da ustrajavamo u svom zlu. Tada nas vječno gubim. Zamislite koja je to bol? Kada otac ili majka gubi svoje dijete? Zato budite Ivani Isusovi! Utješite svoga Učitelja, ljubite svoj poziv, ma koji to bio kako bi mu ostali vjerni i dosljedni, tako da bi se Isus mogao potpuno osloniti na vas. Sve što sam nam je Isus mogao ostaviti u baštinu, to je naša Majka koju moramo primiti u dom srca svoga. Ona je naša najbolja odvjetnica i zaštita u svakoj nevolji. Tko Nju ima, taj se ne gubi. Ona je stijena iz koje izvire rashlada života. Zato djeco moja! Ostanite joj poslušni kako bi bili Isusu po volji, jer Isusova je želja je da se u svakom svom djetetu proslavi, kao Otac u Isusu. Sve vas blagoslivljam u ime Isusa Krista i neka nas naša Majka brani i štiti od svih nametljivih kukaca. Mir vama!